SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Exhibits


SUMMER EXHIBITION Marte Røed Hørbarhet En gang lette jeg etter tegn. Lyttet etter hemmelige meldinger. Barn er spirituelle vesener. Jeg hadde nesten glemt det. Alt jeg visste. Det er som alt holder en hemmelighet, i sin rytme, sitt mønster. Fortellingen er der bare, henger i luften, gror i trærne, venter ikke på at du skal høre etter, er der hele tiden, blir fortalt kontinuerlig. Av togene, kråkene, veiene, heisene. Verket består av installasjon med knappenåler montert direkte på vegg. Marte Røed fullførte masterstudiet vår 2008.

Studenter fra Kunsthøgskolen i Bergen
SUMMER EXHIBITION

30 May - 2 August 2008

We have invited Master and Bachelor students from Bergen National Academy of the Arts to exhibition at our summer show. The exhibition period is split in two:
Marte Røed, Bodil Gerber, Hilde K. Frantzen: 30 May - 15 June
Helene Horvei Mæhle, Ane Woll Godal, Anneli Sivertsen: 17 June - 2 August

SUMMER EXHIBITION

Bodil Gerber
Occhi
Håndverksteknikker er gode utgangspunkt for nye uttrykk. Etter å ha lært seg det tekniske, kan man gjennom undersøkelser og eksperimenteringer oppleve at noe nytt og annet oppstår, - både i innhold og estetisk uttrykk. Inspirasjon til denne måten å arbeide på får jeg både gjennom folkekunstens frodighet i form og dekor, tidligere tiders handverksglede og generasjoners overleverte kunnskap. Jeg ønsker å hedre gammelt handverk ved å ta det med inn i en kunstkontekst. Det handler om tid, om å hente frem noe fra en svunnen tid, - om å bevare og beskytte. Jeg ønsker å åpne for noe nytt, noe annet - en transformasjon og forandring, - over tid.

Verket er en kombinasjon av tredimensjonal skulptur som forholder seg til rommet mellom tak og gulv og vegg, og todimensjonale objekter på vegg. Teknikken er nuperelle i viskosetråd kombinert med ståltråd som bærende konstruksjonsmateriale.

Bodil Gerber fullførte masterstudiet vår 2008.

SUMMER EXHIBITION

Hilde K. Frantzen
Hilde 35
Det finnes ingen garantier for noe som helst i framtiden. Hva som helst kan hende når som helst. Hvis man kunne velge hvem man vil være i framtiden, hvem ville man være? Jeg har iscenesatt meg selv i 2017. Gjennom kostymer, “skuespillere”, broderi og tekst forteller jeg historien om Hilde 35.

Verket består av fotografier montert på vegg.

Hilde K. Frantzen fullførte bachelorstudiet vår 2008.

SUMMER EXHIBITION

Helene Horvei Mæhle
Smerte og behag
- Kontraster og likheter knyttet til kropp/følelser.
“Smerte er privat og enestående, noe vi er alene om og ikke fullt ut kan formidle. Men smerte er samtidig en fellesmenneskelig erfaring, noe vi kan leve oss inn i, og identifisere oss med” (Kraft 2004:304)
Gjennom broderi og trykk på objekter som gir klare assosiasjoner til hjemlige, koselige og trygge, ønsker jeg å sette fokus på det smertefulle og behagelige. Er de så forskjellig? Jeg mener at det er opplevelsene i livet som gir innhold, om de er positive, negative, smertefulle eller behagelige. Alle sider av livet er like viktig for å skape kompleksitet.

Helene Horvei Mæhle fullførte bachelorstudiet vår 2008.

SUMMER EXHIBITION

Ane Woll Godal
Prosjektet handler om møte mellom tekstil og kropp og en stor fasinasjon over draperi og linjer. Når det kommer til min interesse for tekstil på kropp handler det ikke om klær, men om hvordan sjalet henger over skuldrene, eller legger seg om halsen; hvordan skjørtet beveger seg når man går, og legger seg når man sitter. Dette er flyktige øyeblikk som forsvinner, derfor har jeg vært på jakt etter måter å fange dem på og linjene har vært med på akkurat det.

Teppet er vevd på digital vev.

Ane Woll Godal fullførte bachelorstudiet vår 2008.

SUMMER EXHIBITION

Anneli Sivertsen
Bekkeblom
I mitt eksamensprosjekt Bekkeblom har jeg forsøkt å nærme meg denne blomstens form, farge og omgivelser. Jeg har gjennom silketrykk villet forene menneske og natur, gjennom å manipulere og forsterke naturens egne uttrykk. Blomster og repetisjoner gjenspeiler identiteten i prosjektet. Fargevalget er og en viktig del identiteten min. Inspirasjon til form og fargebruk kommer fra barndomsminner jeg har fra hjemplassen min; kyst og fjordstrøkene i Indre Billefjord, Porsanger kommune i Finmark.

Verket består av stofftrykk på bomullsstoff montert på plater som er installert på vegg og gulv.

Anneli Sivertsen fullførte bachelorstudiet vår 2008.