SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere

Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere

Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere. Velkommen til en uformell samtale i SOFT galleri, søndag 26. mars kl 14 - 15.

Roma-dagbok, februar 2010: Går forbi Syersken i Trastevere og hennes broderier, som lyser opp langs den grå murveggen. Hun sitter så konsentrert om arbeidet, små sting på lys stramei, raske skritt på brostein, og jeg har en hel februar måned her på Skandinavisk forening. Hun minner meg om Syersken til Helene Scherfbeck eller Kniplersken til Vermeer, og hun er i tilstanden jeg søker i mitt eget arbeid; konsentrasjon og tid som flyter. Men mest er hun i den harde virkeligheten. Hun er den jeg ser i alle byer, på mange hjørner, i all slags vær, noen strikker eller syr, spiller musikk eller pusser sko. Noen bare sitter. Hver dag.

«Og hva er dette øyeblikk i tiden, denne dagen som jeg nå er fanget i? Brølet fra trafikken kan være en hvilken som helst støy – trær i skogen eller brøl fra ville dyr. Tiden er spolt et par tommer tilbake på snellen; vårt korte framskritt er annullert. Jeg tror også at kroppene våre i sannhet er nakne. Vi er bare lett tildekket av tøy med knapper i; og under brolegningen ligger skjell, beinrester og stillhet.» (Virginia Woolf, Bølgene 1931.)

Kari Steihaug samler ullplagg og ufullendte strikketøy som blir til installasjoner i dialog med et rom. Hennes temaer finnes i henders arbeid og levd liv, historie og hukommelse, det private og det kollektive. Installasjonen hun viser på SOFT galleri Syersken i Trastevere består av et strikket bilde, film, lyd, tråder, ullplagg som rakner, stoppes og repareres. Utstillingen er laget spesielt til gallerirommet på SOFT.

KARI STEIHAUG (f 1962), bor og arbeider i Oslo.
Steihaug har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Oslo, og Manchester Metropolitan University (1994 -2000). Hun har stilt ut separat blant annet ved Luleå Konsthall (2014), Norsk Trikotasjemuseum (2008), Kunstnerforbundet (2007), Vestlandske Kunstindustrimuseum (2007), Henie Onstad Kunstsenter (2005), Rogaland Kunstsenter (2003), Akershus Kunstnersenter (2003), Østfold Kunstnersenter (2002) og RAM galleri (2001).
Hun har deltatt i en rekke gruppe- og kollektive utstillinger både nasjonalt og internasjonalt som: Tegnebiennalen SKISSEN på Galleri ROM for kunst og arkitektur i Oslo, Unraveled ved Contemporary Arts Center, Cincinnati, Ohio i USA ( 2016), Textile Biennial på Rijswijk Museum i Nederland (2015), Myke Monumenter på KODE, Kunstmuseene i Bergen (2015), Tusen tråder -en historie fortelling i tekstil på Lillehammer Kunstmuseum og Maihaugen på Lillehammer (2014), SOFT på Gustavsberg Konsthall i Stockholm (2013), I tråd med tiden på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg (2013), Forårsudstillingen, Charlottenborg Kunsthall i København (2012), Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal (2009), Everydaylife på Galleri Norsu i Helsinki (2008), 12th International Triennial of Tapestry, Lódz i Polen (2007),Trøndelag Senter for Samtidskunst i Trondheim (2006) og Høstutstillingen (1997, 2009, 2011) for å nevne noen.

Kari Steihaug har mottatt flere kunstnerstipender, fra 2006 er hun tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere. Steihaugs kunst er innkjøpt til flere offentlige samlinger som: Oslo Kommunes Kunstsamling, Lillehammer Kunstmuseum, Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, KODE kunstmuseene i Bergen og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hun står også bak flere offentlige utsmykninger som: Gassco på Karmøy, Dragvoll Eldresenter i Trondheim, Melum skole i Skien og Kongsvinger Folkebibliotek. 2017 blir et travelt år for Steihaug med flere planlagte utstillinger og prosjekter som separatutstilling ved Kongsberg Kunstforening og VII Biennial of Contemporary Textile Art, Montevideo i Uruguay. Høsten 2017 drar hun på 6 måneders kunstneropphold til Cite´i Paris. I 2018 er hun aktuell med ny separatutstilling på Kunstnerforbundet i Oslo.

Les mer på: http://www.karisteihaug.no