SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


Kunstnersamtale: Margrethe Kolstad Brekke og Kirsti Willemse

Kunstnersamtale: Margrethe Kolstad Brekke og Kirsti Willemse

Velkommen til kunstnersamtale med Margrethe Kolstad Brekke, rundt hennes bidrag til utstillingen «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger». Kolstad Brekke gikk ut master fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2014. Samtalen finner sted på Kunstnerforbundet: Søndag 26. mars kl.12-13

Samtalen vil bli ledet av Kirsti Willemse, tekstilkunstner, medkurator og prosjektleder for utstillingen «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger». Willemse gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2012.

Kolstad Brekke utfordrer oss på hva fremtidsplaner vi har for kunsten, som tittelen i et av hennes tidligere arbeid, Hopes and dreams in times like these, leder tankene våre mot: Håp er å se noe som ikke er der, men som kan komme til å bli, og er derfor en sentral del av både det å skape kunst og det å skape endring.

«Som student på tekstil i Bergen ble jeg fascinert av patchworkmønstrene som ble brukt som kommunikasjonsmiddel for å hjelpe slaver med å rømme fra plantasjene. En annen referanse i denne sammenheng er Harriet Powers og hennes Storyquilts - quilter som tegneserier, som formidler fortellinger slik hun forstår dem. Det var dette jeg tenkte på når jeg satte sammen høydevindkraftmotivene. Den globale, eklektiske bevegelsen som førte til slutten på slaveriet fungerer også som en parallell til omstillingsprosessen vi nå er inne i, nemlig veien ut av fossil- paradigmet.»

Prosjektene til Margrethe Kolstad Brekke utvider miljøspørsmålet mot kunsten og mot samtiden vår. Ute på bygningsfasaden til Kunstnerforbundet finner vi hennes storskala applikasjon i sårbar, fargerik og delvis transparent silke. Motivet utforsker møtet mellom det utopiske og det realiserbare. Deler av motivet på silkearbeidet forteller historien om den tekniske prosessen bak høydekraftteknologi, der en videreutvikler kiter fra ekstremsporten til å generere strøm hentet fra høyere luftlag, ned til bakken.
Løfter vi blikket opp mot taket i Overlyssalen inne i Kunstnerforbundet får vi øye på de draperte fargerike silkeapplikasjonene til Margrethe Kolstad Brekke. Motivene her er hentet fra blant annet det utopiske alfabet.


Kunstnerforbundet