SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


Open Call: Hylle søker tekstil i miniatyr

Open Call: Hylle søker tekstil i miniatyr


NORSKE TEKSTILKUNSTNERE 40 ÅR (1977–2017) JUBILEUMSUTSTILLINGEN FINNER STED I HELE KUNSTNERFORBUNDET 24. MARS – 30. APRIL 2017 SAMARBEID MELLOM NORSKE TEKSTILKUNSTNERE OG KUNSTNERFORBUNDET

Tekstil er aktuelt som aldri før. Utstillingen som finner sted i Kunstnerforbundet i 2017 vil vise store nyproduksjoner, verk av både unge og etablert navn innen tekstilkunsten, de store kanonene i samspill med unge og nyutdannede kunstnere. Hele huset fylles med tekstile verk representert gjennom alt fra gardiner, vev og stofftrykk til skulptur, installasjoner og film. Et eget arkiv presenterer Norske Tekstilkunstneres rike historie gjennom pamfletter, tidsskrift, brev og annen dokumentasjon. Utstillingen representerer en markant organisasjon i norsk kunstoffentlighet som både er tradisjonsbærende og med fornyet aktualitet.

Organisasjonens eget galleri SOFT har blitt et vitalt sted for tekstilkunsten og dens stadige nydefineringer. Kunstnerforbundet har fra starten i 1910 vært en sentral arena for norsk tekstilkunst gjennom mønstringen av Foreningen for anvendt kunst. Kunstnerforbundet har også vært et viktig utstillingssted for blant annet Hannah Ryggens og Synnøve Anker Aurdals utstillinger. Verkene som vises på utstillingen er vitnesbyrd om hvordan det tekstile materialet og tekstil som medium tar inn over seg verden både gjennom å belyse store samfunnsstrukturer, maktforhold og miljø, eller ved å være tett på hverdagslivet her og nå.

Til hyllen i Kunstnerforbundet søker vi tekstil i miniatyr. Hvordan kan miniatyrverket utfordre hvordan vi tenker rundt tekstilkunst? I samspill med monumentale verk ønsker vi å sette et særlig fokus på de mindre verkene. Tekstilhistorien har en sterk tradisjon representert nettopp gjennom det lille, en tradisjon som spenner fra det lille autonome kunstverket til det broderte lommetørket, servietten, votten og løperen. NTK og KF oppfordrer deg til å sende inn forslag, enten enkeltverk eller med tanke på hyllen som helhet.

Hyllen består av totalt 15 bokser med lys som hver måler: h:60 x b:65 x d:50 cm

Vi ønsker KUN å motta digitale søknader.
Søknad må inneholde:
▪ kort beskrivelse av verk / prosjekt
▪ maks 5 bilder av aktuelle verk / prosjekt
▪ Samle alt i et PDF-dokument i alt maks 5. MB ,
▪    Søknad merkes med: Kunstners_Navn _Hylle_KF


SEND DITT FORSLAG TIL: .(JavaScript must be enabled to view this email address) innen 15. desember 2016.