SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


SOFT moments

SOFT moments

Velkommen til SOFT moment på Buskerud Kunstsenter
– en presentasjon av kunstneroppholdet på Søndre Green gård

KUNSTNERSAMTALE 27.september 2017
Norske tekstilkunstnere (NTK) og Buskerud Kunstsenter har gleden av å ønske velkommen til kunstnersamtale onsdag 27. september klokken 18. Dette vil være en samtale med tre av de fire kunstnerne som deltok på det nylig avsluttede kunstneroppholdet på Søndre Green gård: Helen Sæther (NO), Pernille Meidell (NO) og Mari S. Norddahl (NO). Innehaver av Søndre Green gård og tekstilkunster, Kristin Lindberg, vil også delta på samtalen, som modereres av Kristin Sæterdal, nestleder i NTK. Samtalen vil sirkle rundt kunstnernes arbeid, opplevelsen av oppholdet på gården, hva et slikt opphold kan ha å si for et kunstnerskap, og hvor veien går videre.
Samtalen holdes på Buskerud Kunstsenter.

OM SOFT MOMENTS
SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). NTK inviterer, i samarbeid med lokale kunstnere og visningssteder, til kortvarige, 1-2 dagers pop up-utstillinger, eller andre arrangement, med fokus på tekstilrelatert kunst, arrangert på lokale arenaer i hele landet. De lokale kreftene har regi og setter agendaen. NTK bidrar med kunnskap, finansiering og promotering.

OM KUNSTNEROPPHOLDET
I 2015 gikk NTK sammen med Kristin Lindberg og opprettet et kunstneropphold ved Søndre Green gård, og det første oppholdet gikk av stabelen i 2016. Det fire uker lange kunstneroppholdet er for kunstnere som arbeider relatert til tekstil. NTK ønsker med oppholdet å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. Ved å plassere flere tekstilkunstnere med ulik tilnærming til sitt felt sammen vil dette kunne tilrettelegge for samarbeidsprosjekter, bidra til spennende dialog og møter mellom ulike grener av fagfeltet. Det vil gi interessante møter for lokalbefolkningen i Krødsherad kommune og Buskerud fylke.

PRESENTASJON 27.09-04.10
I uken etter kunstnersamtalen er publikum velkommen til å utforske kunstneroppholdet på Søndre Green går ytterligere. I perioden 27.09-04.10 vil kunstneroppholdet presenteres i galleriet på Buskerud Kunstsenter. Gjennom hele uken vil de publikum få et unikt innblikk i kunstnernes prosess på kunstneroppholdet, Søndre Green gård, og kunstnerne som deltok i 2017: Elana Herzog (USA), Helen Sæther (NO), Pernille Meidell (NO) og Mari S. Norddahl (NO).

Les mer