SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


SOFT moments: Botanikk og broderi

SOFT moments: Botanikk og broderi

Velkommen til kunstnersamtale og broderiworkshop i Kristine Fornes` utstilling GARDENESQUE GARDENING på Trafo Kunsthall.

TRAFO KUNSTHALL lørdag 22.april kl 15:00 - 17:00

Samtalen er mellom Cathrine Lorange, kurator formidling ved Nasjonalmuseet, og kunstner Kristine Fornes. Workshopen pågår under og etter kunstnersamtalen.

Historien om hagen er omfangsrik og fantastisk. I utstillingen tolker og gjengir Kristine Fornes småting fra det store bildet, fragmenter av eventyrlige hager i Aleppo, Ullevål, Iran og Bjørvika.

Til wokshopen tar Fornes med billedmateriale, bøker og stoffer hun har samlet under arbeidet med utstillingen sin, som deltakerne kan brodere ut fra. Blant botaniske notiser og blomsterspråk, persiske hager og tyrkisk poesi, finner vi for eksempel Revehale, Stormhatt, Asker kommuneblomst, Mirakelblomst, Indisk fiken, kvann og kål, plantefarget råsilke, norsk ulltråd og stoffbiter fra en skredder.

Deltakerne kan fritt brodere frem nyttevekster og prydplanter, forskjønnende driftsbygninger som Barkepaviljongen fra Ullevål gård eller Vulcans Smie. Den begrensede levetid en plante har kan foreviges med nål & tråd, gjennom sting og fantasi.

Det vil være tråder og stoffbiter tilgjengelig for de som deltar.

Arrangementet er gratis, og med en enkel servering.

For mer informasjon om utstillingen: http://www.trafokunsthall.no

Se nye bilder på : http://www.kristinefornes.no

Botanikk og broderi er et Soft moments prosjekt i samarbeid med Trafo Kunsthall.
SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. Det skal være lokale kunstneres prosjekter og skal kunne foregå på mange arenaer, ikke bare kunstarenaen. Dette er rammen for prosjektet.