SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


SOFT moments: Buskerud Kunstsenter 6. november kl 14

SOFT moments: Buskerud Kunstsenter 6. november kl 14

Norske tekstilkunstnere (NTK) og Buskerud Kunstsenter har gleden av å ønske velkommen til SOFT moments med kunstnersamtale søndag 6. november kl 14.00.

Samtalen vil bli holdt på Buskerud Kunstsenter i Drammen og vil dreie seg om det nyopprettede kunstneroppholdet på Søndre Green gård. De fire kunstnerne er: Maia Birkeland (N), Kristin Sæterdal (N), Christina René (DK) og Hrafnhildur Hallldorsdottir (IS)

SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. Det kan være lokale kunstneres prosjekter og skal kunne foregå på mange arenaer, ikke bare kunstarenaen. Dette er rammen for prosjektet.

Årets tredje SOFT moments finner sted på Buskerud Kunstsenter i Drammen og vil være en samtale med de fire kunstnerne som deltok på det nylig avsluttede Kunstneropphold 2016 på Søndre Green gård i Krødsherad kommune.

Kunstneroppholdet er for kunstnere som arbeider relatert til tekstil. NTK ønsker med oppholdet å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet. Det første oppholdet ble avviklet i august i år med en åpen dag ved gården der lokalbefolkningen og tilreisende fikk en unik mulighet til å møte kunstnerne i egne arbeidsrom og i samtaler. De fire kunstnerne er: Maia Birkeland (N), Kristin Sæterdal (N), Christina René (D) og Hrafnhildur Hallldorsdottir (IS). Innehaver av Søndre Green gård og selv tekstilkunster, Kristin Lindberg, vil også delta på samtalen som modereres av Lise Bjørne Linnert, styreleder i NTK.

På Buskerud Kunstsenter vil vi igjen få muligheten til å møte de fire kunstnerne noen måneder etter endt opphold og reflektere rundt hva dette oppholdet i de naturskjønne omgivelsene i Krødsherad har betydd for det videre arbeidet.

Velkommen til SOFT moments og kunstnersamtale på Buskerud Kunstsenter, søndag 6. november kl 14.00