SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


Utlysning: AiR Green 2019

Utlysning: AiR Green 2019

Norske tekstilkunstnere (NTK) utlyser tilbud om kunstneropphold for kunstnere som arbeider relatert til tekstil ved Søndre Green gård. Kunstneroppholdet avholdes i to perioder i 2019.

To oppholdsperioder:
- Mandag 29. april – mandag 27. mai 2019
- Mandag 19. august – mandag 16. september 2019
* Ønsket periode må spesifiseres i søknaden

Norske tekstilkunstnere (NTK) utlyser tilbud om kunstneropphold for kunstnere som arbeider relatert til tekstil ved Søndre Green gård, som ligger ved Noresund og foten av Norefjell i Krødsherad kommune. NTK ønsker å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet.

Kunstneroppholdet arrangeres i samarbeid med Norwegian Crafts og Norefjell husflidslag (lokallag i Norges Husflidslag).

HVEM KAN SØKE
Alle profesjonelle kunstnere som arbeider med tekstile medier eller har et prosjekt relatert til tekstil. En kan søke som enkeltpersoner eller gruppe. Oppholdet er personlig.

OM AiR GREEN
Oppholdet er for fire kunstnere med varighet opptil fire uker. I 2019 er kunstneroppholdet utvidet fra én til to perioder. Tildelingen av opphold blir til én av disse periodene.

Oppholdet inkluderer et stipend på kroner 5000,- per person (for 4 ukers opphold). Reiseutgifter dekkes med inntil kroner 3500,- per person. Kunstnerne har fri bolig og arbeidsplass.

Gårdens hovedbygning, på 350 m2, disponeres av kunstnerne under oppholdet. Bygningen er opprinnelig fra 1700-tallet, og ble totalrenovert for utleie i 2013/14. Huset er fullt møblert og inneholder (fordelt på to etasjer): 3 dobbelt og 3 enkeltsoverom, 2 bad, en stor sal, i tillegg til 3 stuer, spisestue og stort kjøkken som begge har spiseplass til 12 personer. Rommene fordeles mellom kunstnerne slik at det er mulighet for både tilbaketrekking og fellesskap.

HVOR LIGGER SØNDRE GREEN
Gården ligger i Krødsherad kommune og grenser ned mot Krøderfjorden. Den har egen liten øy, robåt, badestrand og et flott turterreng tilgjengelig fra gården.

I Greensåsen er det turvei med gapahuk og skogshytte for overnatting. Det går natursti fra gården til Krøderen Kro, 1,5 km unna, der det serveres hjemmelaget lokalmat. 16 km unna er du på høyfjellet.

Noresund, 3,5 km unna, er nærmeste tettsted. Her finnes det butikker, bensinstasjoner, lege, kommuneadministrasjon, hotell og kafeer. Det er bussforbindelse dit (ikke hyppige avganger). Det går også en sykkel- og gangvei langs fjorden dit. Sykkel kan lånes. Gården ligger ca. 90 km fra Oslo, 2 timers reise med buss over Hønefoss eller Drammen.

HVA AiR GREEN TILBYR
I tillegg til utmerket boforhold i en historisk restaurert bolig, tilbys kunstnerne meget gode arbeidsmuligheter med rause og røffe arbeidsrom fordelt på flere hus på gården:
Hovedhus: Arbeidsrom i Salen (40m2)
Bryggerhuset: Arbeidsrom/våtrom (40m2)
Driftsbygning/låve: Arbeidsrom/prosjektrom, 3m bredt x 16m langt x 4,80m høyt pluss ekstra høyde pga. åpen takstol som gir lys og mulighet til også å jobbe fra låvebrua.
Sommerfjøs: Arbeidsrom (35m2)

På AiR Green ligger forholdene til rette for ulik utforskning av kunstnerisk praksis kombinert med gode muligheter for refleksjon og fordypning ved plass til tilbaketrekking i hovedhuset og/eller bruk av naturen i rundt.

Det gis også anledning til utforskning av tekstilhåndverk ved gårdens rikholdige samling: Oppstadvever, flatvever og annet relevant utstyr. Spælsauene på gården gir ull til spinning og farging. Naturen gir urter og planter til plantefarging.

Sentralt i kunstneroppholdet AiR Green står møtet mellom ulike kunstnerskap med tekstilen som felles utgangspunkt. De fire kunstnerne som blir juryert inn til hvert opphold vil dele bosted og gis her muligheten til å både dele og lære av hverandre.

Hver kunstner må dele sin praksis i form av åpen dag på gården siste helgen av oppholdet og/eller en presentasjon og kunstnersamtale på Buskerud Kunstsenter. Mer informasjon om dette vil bli gitt i forkant av kunstneroppholdet, og avtales og tilpasses den enkelte søker. 

SØKNAD
Søknad må inneholde: 
- Hvilken periode det søkes opphold til
- Et motivasjonsbrev/prosjektbeskrivelse
- Portfolio med kunstneriske arbeid, maks 10 bilder, presentert i en PDF- fil (maks str. 4MB)
- CV

Søknadsfrist: tirsdag 20. november 2018.

Søknaden sendes med epost til: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Merk søknaden: «Søknad AiR Green 2019»

NTKs styre velger deltagere basert på innsendt materiale. Svar forventes å foreligge medio desember 2018.

For spørsmål knyttet til kunstneroppholdet, ta kontakt med daglig leder Karianne Sand i NTK:
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address) / Tlf.: +47 22335982

Kunstneroppholdet er muliggjort takket være finansiell støtte fra Krødsherad kommune, Buskerud fylkeskommune og NTK.

Lenker
Norske tekstilkunstnere (NTK): http://www.tekstilkunst.org
Norwegian Crafts: http://www.norwegiancrafts.no
Norges Husflidslag: http://www.husflid.no
Søndre Green gård: http://www.sondregreen.no