SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Anna J. van Stuijvenberg


Anna J. van Stuijvenberg
back and forth

12. juni - 31. juli 2014

Utstillingen åpnes av Arild Hartmann Eriksen, direktør for Nordisk kunstnarsenter Dale.

Vi har gleden av å vise en stedsspesifikk installasjon laget for SOFT galleri av den nederlandske kunstneren Anna J. van Stuijvenberg.

Anna J. van Stuijvenberg lager sine skulpturelle installasjoner ved å skjære ut former i industrifremstilt filt og montere dem lag på lag i rommet. Motivene er minner av steder hun har vært, gjerne landskap der menneske,  natur og historie møtes. Dette møtet undersøkes videre når minnet om en naturopplevelse gjenskapes, i filt fremstilt av mennesker, som igjen inntar gallerirommet i urbane omgivelser.

Utgangspunktet for utstillingen på SOFT er kunstnerens møte med det norske bjørketreet som hun ble oppmerksom på da hun var på Artist-in-Residence- opphold ved Nordisk kunstnarsenter i Dale i 2012. Hun har utforsket minnet av dettet møtet, og har siden reist flere ganger til Norge for å fotografere bjørketrær som forprosjekt for installasjonen. Som tittelen på utstillingen tilsier har hun jobbet med forside og bakside, men også årstidene høst og vår. Det hele som en helhetlig installasjon utskåret i nålefilt i fargenyanser av grått, gult og hvitt, som overtar og forandrer utstillingsrommet.

Anna J. van Stuijvenberg (1961) bor og arbeider i Den Haag i Nederland. Hun har sin utdannelse innen skulptur og installasjon fra Willem de Kooning Academy, Rotterdam. Hun har hatt separatutstillinger i Nederland, Tyskland og USA og stilt ut på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger i Nederland og ellers i Europa. Hun har også levert flere offentlige og private utsmykkinger.

Vi stenger galleridøren i hele juli. Utstillingen er utformet slik at den kan fullt ut kan oppleves fra gaten via vårt store vindu i hele perioden.

http://www.annajvanstuijvenberg.nl

Anna J. van Stuijvenberg

Anna J. van Stuijvenberg. back and forth.

Anna J. van Stuijvenberg

Anna J. van Stuijvenberg. back and forth.detalj

Anna J. van Stuijvenberg

Anna J. van Stuijvenberg. back and forth.detalj

Anna J. van Stuijvenberg

Anna J. van Stuijvenberg. back and forth.