SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Anne Tveit Knutsen


Anne Tveit Knutsen
Hvit substans

24. november 2016 - 1.  januar 2017

Fra 23. desember vil utstillingen fungere som en vindusutstilling og kan ses fra vindu i dør og på vindu i Rådhusgaten.


Hvit Substans er en utstilling om demens. Utgangspunktet for utstillingen er kunstnerens egne opplevelser og erfaringer med senil demens, både i tidligere arbeid som sykepleier, men også i hennes møte med alzheimer i nær relasjon.

Utstillingen undersøker tematikk knyttet til både pasient- og pårørende. Og med titler som til mor og til far inviterer hun publikum inn til refleksjoner rundt hva som skjer når en av foreldrene utvikler demens.

Demens er en av de store utfordringene innenfor moderne medisin. Dette vil ramme de fleste av oss på et eller annet tidspunkt, hvis utviklingen fortsetter uhindret. Sykdommen er foreløpig en uløst gåte, men forskere mener at det har sammenheng med hvit substans i hjernen/nervesystemet.  Derav utstillingens tittel.

Anne Tveit Knutsen viser helt nye arbeid i utstillingen på SOFT galleri. Hun bruker video, lyd og det skrevne ord som sine virkemiddel.  Arbeidene i utstillingen inngår i serien Am I too loud? Første video i denne serien resulterte i Juryens spesialpris ved den nordisk- russiske portrettkonkurransen PORTRÆT NU ved Fredriksborg Museet.

Utstillingen strekker seg til andre siden av Rådhusgaten. I et vindu på gateplan i Sjøfartsbygningen viser Anne Tveit Knutsen videoverket “Far”


Artist Statement:
«Jeg er opptatt av individets egenverd, og med video som virkemiddel, fokuserer jeg på mennesker i ulike livssituasjoner. Videoene har et stillestående handlingsforløp, og er oftest tydelig iscenesatte. Tematisk undersøker jeg begreper som behag, ubehag, kontroll og mangel på kontroll, det være seg mellommenneskelige relasjoner, eller på et indre, individuelt plan. Tematikken varierer fra det intime og personlige, til mer universelle problemstillinger, på tvers av kulturer. Jeg interesserer meg for individets møte med seg selv og omverdenen, og hvordan dette er farget av tidligere erfaringer. Hvor stort rom kan man tillate seg å ta? Hvor stort rom tillater andre at man tar? Hvordan spiller makt og maktmisbruk inn på vår evne til å reise vår personlige stemme? Hvor stille kan man være og likevel bli hørt?» (Anne Tveit Knutsen)

Anne Tveit Knutsen (f.1961) Bor og arbeider i Bergen. Knutsen tok hovedfag ved seksjon for tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen i 2004. Hun har hatt flere separatutstillinger de senere årene, blant annet ved Galleri Format, House of Foundation og Visningsrommet USF. Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland. Hun er også en del av kunstnergruppen «Knutsen, Paulsen & Hoem» som sammen har hatt flere utstillinger rundt om i landet, fra Karasjok i nord til Fredrikstad i sør.

http://www.anneknutsen.com

Utstillingen ble åpnet av Per Kvist.Les Kjetil Røeds anmeldelse her


Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Verderlagsfond

Anne Tveit Knutsen

Stillbilde fra videoverket Til far (2016)
Verket er innkjøpt av innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk til KODE i Bergen

Anne Tveit Knutsen

Anne Tveit Knutsen: Hvit substans
Foto: Øystein Thorvaldsen

Anne Tveit Knutsen

Anne Tveit Knutsen: Hvit substans
Foto:Øystein Thorvaldsen

Anne Tveit Knutsen

Anne Tveit Knutsen: Hvit substans
Foto:Øystein Thorvaldsen

Anne Tveit Knutsen