SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Annie Johansson


Annie Johansson
Jorden vilar tungt under mig

19. oktober -  19. november 2017

Vi har gleden av å ønske velkommen til Annie Johanssons første separatutstilling i Norge. Billedkunstner Kari Steihaug åpner utstillingen.

Innan tankarna och orden finns det redan där: det oformulerade, den kroppsliga, rent fysiska kunnskapan – avstånd, evighet, närhet, vördnad – i en väv av känslor og fornimmelser. Kroppen vet saker munnen inta kan omfamna; förnimmer ting hjärnan inte kan greppa.

Annie Johanssons kunst vil være fysisk, kroppslig. I sin søken etter det kroppslige bruker hun tekstilen fordi den har en så nær relasjon til menneskekroppen. På grunn av denne relasjonen vil man i tekstilen kunne finne minner, kunnskap, følelser og identitet. Dette er taktile minner som er vanskelige å formulere men som vi kjenner følelsen av, en kroppslig kunnskap. Det er dette som er utgangspunktet for Annie Johanssons kunst, en kommunikasjon som setter seg i ordløst i kroppen – en følelse.

Til SOFT galleri stiller Annie Johansson ut arbeider som har en sterk kobling til et kunstneropphold hun hadde en vinter på Island, og de somrer hun tilbrakte i barndomshjemmet i Värmland. Hun sier selv:

Dessa platser väckte tankar och känslor i mig kring inre och yttre landskap, intimitet, arv och tillhörighet. Med materialet som utgångspunkt för jag ett slags samtal mellan mig själv, lanskapet och de generationer som föregått mig. Gemensamma kroppsliga erfarenheter och fysiska minnen har funnits med mig i arbetet; jag tänker på de som funnits med mig i vävstolen, hukad över ett broderi eller filtandes i en slaktbod, som spår av beröring, i ett görande som handlar om att befinna sig tätt intill tiden: stygn efter stygn, inslag efter inslag. Samtidigt tänker jag på hur landskapet fortsätter till synes oändligt, trycks samman och formas fram, liksom ullen i teorin kan filtas samman och fortsätta i all oändlighet. Så vecklar en känsla av landskapets oändlighet ut sig. Ett försök att sammanföra den kroppsliga relationen till landskapet och tidigare generationer; ett försök att förmedla hur de känns i kroppen; ett sökande efter tillhörighet, i hur vi delar landskapet som omsluter oss.

Annie Johansson er født 1986 i Värmland, hun bor og arbeider i Göteborg i Sverige.
Johansson er utdannet ved Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet og hun har sin MFA i Tekstilkunst fra 2014. Annie Johanson har etter endt utdannelse hatt en separatutstilling i Sverige. Johansson har også deltatt i flere gruppeutstillinger i Sverige og land som Tyrkia, Island og Ukraina.

www.anniejohansson.com

Annie Johansson

Annie Johansson:Stum blekrosa, 2016. Foto: Øystein Thorvaldsen

Annie Johansson

Annie Johansson: Att stå bredvid berg, 2017. Foto: Øystein Thorvaldsen

Annie Johansson

Installasjonsfoto. Annie Johansson: Jorden vilar tungt under mig, 2017. Foto: Øystein Thorvaldsen

Annie Johansson

Annie Johansson: I det mest ensamma, 2017. Foto: Øystein Thorvaldsen

Annie Johansson

Annie Johansson: Tunt mörker, 2016. Foto: Øystein Thorvaldsen

Annie Johansson

Annie Johansson: Jorden vilar tungt under mig, 2017. Foto: Øystein Thorvaldsen