SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Annika Ekdahl


Annika Ekdahl
Road Movie (verdure): Visiting Mom

25. november - 2. januar

SOFT galleri ønsker velkommen til åpning av Annika Ekdahls utstilling torsdag 25. november kl. 19.00. Vi har gleden av å presentere et nytt, monumentalt billedteppe som ikke tidligere har vært vist. En flerårig og svært tidkrevende arbeidsprosess er dermed ferdigstilt, og arbeidet er klart for visning for det norske publikum. 

Utstillingen åpnes av den australske tekstilkunstneren Brett Alexander. 

Ekdahl er internasjonalt kjent for sine monumentale, fargesterke og teknisk detaljerte billedtepper. Senest så vi de komplekse vevnadene presentert i Norge under hennes store separatutstilling ved Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg i 2008. 

Arbeidet Road Movie (verdure): Visiting Mom er inspirert av den tradisjonstunge gruppen billedtepper fra 1500-tallet, benevnt som “verdurer”, som fremstiller en verdensanskuelse rik på vegetasjon og fantasidyr. I Ekdahls seneste arbeid er nevnte billedspråk anvendt for første gang. Innholdsmessig omhandler verket universelle temaer relatert til forgjengelighet og død. 

I sine arbeider er Ekdahl opptatt av å undersøke billedvevteknikkens muligheter. Hun har et nært forhold til de europeiske billedvevtradisjonene og viderefører, eller sågar videreforedler, den fasineredne arven gjennom egne prosjekter. Ekdahl lar seg inspirere av hvordan man for flere hundre år siden på en så overbevisende måte kunne utrykke det som var viktig, verdifullt og vakkert via det todimensjonale billedspråket. 

Annika Ekdahl (f.1955, Stockholm) bor i Blekinge, Sverige. Hun er utdannet ved Universitetet i Gøteborg, Avdeling for design og kunsthåndverk, og har siden 1980 deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i Sverige og internasjonalt. Ekdahl har mottatt flere priser, som bl.a. førstepris i utstillingen “The 3rd European Textile and Fibre Triennial” i Riga, Latvia i 2007, og har stått for flere utsmykninger i offentlig rom. Ekdahl er professor i tekstil ved Universitetet i Gøteborg. 

Utstillingsperiode:  25. november - 2. januar. 
P.S. Vi gjør oppmerksom på at galleriet holder stengt i perioden 24. desember - 2. januar, men at utstillingen likevel kan ses fra gateplan via vårt store utstillingsvindu.

Pressekontakt: Janicke Iversen, .(JavaScript must be enabled to view this email address), 47481770

Annika Ekdahl Annika Ekdahl