SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Bjørn Båsen

When the dawn grows green

Bjørn Båsen
THE GREEN ROOM

26. februar - 5. april 2009

Velkommen til åpning torsdag 26. februar kl 19

SOFT galleri inviterer til åpning av Bjørn Båsens separatutstilling der den nye installasjonen The green room vises. Installasjonen består av tre verk i forlengelse av hverandre; maleri, skulpturmaleri og skulptur.
Maleriet portretterer et skogslandskap, med klare røtter til 1800-tallets skogsskildringer. Det romantiske scenarioet viser et tjern med en omkransende skogslignende masse. Landskapet bærer tegn av å være åstedet for en uangripelig hendelse. Skulpturmaleriet fortsetter i samme spor, og skildrer igjen et åsted blant mose og bar. Maleriet har her blitt et frittstående objekt med tredimensjonale elementer. Skulpturen avslutter åstedsskildringen, men nå i form av et møbel. Skulpturen er utformet som en baldakinformet seng, dandert i slør, silke, pels og brokade. Objekter og sengeklær har smeltet sammen og danner et landskap i grenselandet mellom møbel og tablå. 
Verket er inspirert av de gjennomarbeidede ”showrooms” med folkekunst elementer (”faux primitif”) som ble laget til verdensutstillingene rundt 1900. En kombinasjon av datidens moderne, siviliserte samfunn og dets romantiske ide rundt det dyriske og primitive formspråket fra bondestanden. Men i stedet for å være et værelse som venter på å bli bebodd, bærer The green room preg av å ha vært et åsted for noe uangripelig og forstyrrende. Et åsted presentert i tre forskjellige versjoner.

Bjørn Båsens kunst sirkler rundt en personlig mytologi han har konstruert i løpet av de siste årene. Mytologien er basert på en forfallen og dekadent verden hvor han benytter verkene sine til å belyse enten kunsthistoriske tradisjoner eller adelen og borgerskapets pompøse bruk av ferniss og seremonier.

Bjørn Båsen, født 1981, bor og arbeider vekselvis i både Oslo og Eggedal. Han har mastergrad fra Statens kunstakademi i Oslo i 2007 og bachelorgrad fra The Arts Institute of Bournemouth i England i 2004. Arbeidene hans er vist på blant andre Astrup Fearnley Museet, Galleri Brandstrup og Stenersen Museet. Han er innkjøpt av Astrup Fearnley museet og av Statoil Hydros kunstsamling for å nevne noen.

Bjørn Båsens utstilling, ”The Green Room”,  er anmeldt i Morgenbladet av Line Ulekleiv.

Bjørn Båsen

Remnants of an unsuccessful escape

Bjørn Båsen

When the dawn grows green

Bjørn Båsen

The bashful never goes empty-handed