SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Camilla Steinum


Camilla Steinum
Grumset inni der

6. august - 6. september 2015

Utstillingen ble åpnet av høgskolelektor og kurator Line Halvorsen.

Vi har gleden av å presentere utstillingen Grumset inni der av Camilla Steinum.
Utstillingen består av skulpturer hvor tovede stykker settes i sammenheng med metallstrukturer. I sine arbeider kombinerer hun funne materiale som greiner, ugress, hår og oppkuttede klær med ull som blir filtet sammen til nye flater. Flatene blir deretter delt opp og sydd sammen igjen i nye kombinasjoner.

Toving eller filting regnes som å være den eldste måten å fremstille tekstiler på. Kun ved hjelp av fuktighet og friksjon, festes ullens fibre seg til hverandre.«I motsetning til veven har ikke filten noe topp eller bunn, men kan gå utover for alltid. Filten er ikke knyttet til noe maskineri eller “system”. Prosessen er åpen og resultatet vanskelig å forutse» For Steinum ligger interessen i den direkte og uforutsigbare fremstillingsmetoden. Det organiske i filten som står i kontrast til det statiske og kontrollerte i metallstrukturene.

Camilla Steinum undersøker og vektlegger tingenes egenskaper og karakter opp mot hverandre. Skittent mot rent, lite mot stort, innside i forhold til utside. Møtet mellom en klar tanke, kontra en diffus fabulering. Historiene og symbolikken i objektene og relikviene som omgir oss daglig er noe som opptar henne. Avlagte klær er et vitne om en hendelse, og kroppslig avfall er som et tegn på menneskets forgjengelighet. Behovet for adskillelse og orden blir tydelig ved avfallets nærvær fordi det er knyttet til ubehag og med renhet som ideal.

Camilla Steinum (født 1986 i Oslo) bor og arbeider i Berlin og Oslo.
Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, avd. for tekstil, Weißensee kunsthochshule i Berlin og ved Malmö Art Academy. Hun har MA fra Kunsthøgskolen i Oslo avd. for kunstakademiet i 2012. Hun har allerede deltatt på flere utstillinger, separat, duo og i gruppe, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har blant annet stilt ut på Akershus Kunstsenter, One Night Only både på Kunstnernes hus og UKS, Pleasant Project space i København og Rod Barton i London. Camilla Steinums er også for tiden aktuell med separatutstillingen «Ambiguous Container for Rational Stuff » på M.I. et nyoppstartet prosjektrom i Berlin. Utstillingen der vises frem til 12. august. 

Utstillingsperiode: 6.august – 6.september 2015


Utstillingen er støttet av Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond

http://www.camillasteinum.com/

Les Tommy Olssons anmeldelse i Klassekampen

 

Last ned anmeldelse av utstillingen. Camilla Steinum

Camilla Steinum. Grumset inni der. Foto:Øystein Thorvaldsen

Camilla Steinum

Camilla Steinum. Det Barberes Bak Vinduene. Foto: Øystein Thorvaldsen

Camilla Steinum

Camilla Steinum. Det Barberes Bak Vinduene. og Bløt Ting.  Foto: Øystein Thorvaldsen