SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Caroline Broadhead


Caroline Broadhead
EXCHANGE OF VIEWS

25. august - 7. oktober 2007

Caroline Broadhead bringer sammen både smykkekunst, tekstilkunst og perfomancekunst i sitt kunstnerskap. I de siste årene har hun brukt klesplagget til å skape kunstneriske uttrykk rundt temaet personlig identitet, og til å avdekke kjente følelser eller sinnsstemninger som mennesker vanligvis ønsker å holde for seg selv. I de siste års arbeider bruker hun også skygger som integrerte elementer av kunstverkene.

På SOFT vil Caroline Broadhead vise arbeidet “Exchange of Views”. Verket er en forstørret gjengivelse av en blondegardin, som er bygget opp og av store mengder biter av speil. Denne typen blondegardin er veldig vanlig å finne i hjem i den delen av London som Caroline Broadhead bor. Som betrakter kan man velge hva man vil se på. Man kan velge å se på selve flaten som er bygget opp av speilbitene, eller man kan se på det reflekterte bildet; bildet av rommet og seg selv fragmentert. Med på utstillingen er også en serie grafiske trykk med tittelen “Sound of breaking glass”. Her har kunstneren trykket med en tynn glassplate som knuser i det den går igjennom trykkepressen og det er sporene fra det knuste glasset som danner tegningene i billedflaten. 

Britiske Caroline Broadhead er født i 1950, og har sin utdannelse fra Central School of Art and Design i London. Hennes kunst har markert seg tydelig internasjonalt i løpet av de siste 30 årene og arbeidene hennes er innkjøpt til samlinger i mange land; blant andre Stedelijk Museum i Amsterdam, The Museum of Modern Art i Kyoto, og Victoria og Albert Museum i London. I Norge er arbeidene hennes innkjøpt av henholdsvis Sørlandets kunstmuseum og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.  Kunstneren ble tildelt Jerwood Prize of Applied Arts: Textile i 1997.

Caroline Broadhead

Foto: Annar Bjørgli

Caroline Broadhead

Foto: Annar Bjørgli

Caroline Broadhead

Foto: Annar Bjørgli