SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Dania Burger


Dania Burger
WORK ON PAPER

14. april - 27. mai 2007

Dania Burgers varemerke er heklete former på papir. Hun bruker denne håndarbeids-teknikken til å lage kunstobjekter, der heklingen blir et redskap som hun tegner med. Ved et første inntrykk kan objektene minne om ornamentale tekstiler man forbinder med landsbygda og stille stuer. Men disse assosiasjonene brytes ved nærmere ettersyn. Ornamentikken tar liv, og det dukker opp overraskende former som dødningshoder og liknende urovekkende symbolikk.

Sentralt i Burgers kunstnerskap står kroppen og de kroppslige tilstander. Hun fokuserer på kropp, ofte fra en selvanalyserende synsvinkel. I de senere års arbeider bestående av amøbiske former heklet på papir, har kunstneren tematisert kroppens motsetningsforhold. De heklede formene er vakre samtidig som de assosierer til noe smittsomt og soppaktig.

På SOFT presenterer Dania Burger helt nye arbeider. Utstillingen “Work on paper” er bygget opp av fem store tegninger, fire mindre tegninger, en gardin og en tekst. Sammen danner disse elementene en installasjon. Kunstneren har brukt ornamentene fra en gardin som inspirasjonskilde for tegningene, og hun presenterer en fortelling i form av en tekst som viser betrakteren vei inn i installasjonen. I denne utstillingen lar Dania Burger heklingen ta nye og intrikate former. Hennes sammensetning av materialer, farger, form og ulik utførelse åpner opp for assosiasjoner og betrakterens frie tolkning.

http://www.daniaburger.com/

Dania Burger Dania Burger Dania Burger