SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Elisabet Storhaug


Elisabet Storhaug
Unwound

7. august - 9. september 2012

Elisabet Storhaug viser et verk som består av flere tusen kassetter. Kassettene er montert tett i tett opp under taket. Lydbåndene er trukket ut av kassettene i lange remser. Resultatet er et volumniøst verk av lette bånd i ulike valører av brunt.

Kassetten transformeres fra et medium for lyd til en estetisk opplevelse. Storhaug er i dette verket mer opptatt av mengden kassetter enn av den musikken kassettene inneholder.  Innholdet dras bokstavlig talt ut av kassettene, og danner lange flagrende linjer. Former og linjer repeteres og bygger opp verket. Kassettene har hun samlet inn fra loppemarkeder og fra venner og bekjente. Også i masteroppgaven sin brukte Elisabet Storhaug kassetter. Da destruerte hun sin egen musikksamling fra årene 1984 til 2002 og vevde et ni meter langt teppe av lydbåndene. Verket 1984 - 2002 referer til hennes personlige forhold til kassetten. I verket Unwound hun nå viser i SOFT galleri er referansene mer generelle. Verket viser både til kassettens glansperiode på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980 -tallet og til dagens nostalgiske bruk av kassetten som visuelt symbol.

Kassetten ble lansert i 1963 og den muliggjorde en enorm musikkproduksjon ved siden av det kommersielle musikkapparatet. Ulike undergrunnsband lagde demoer og miniopplag. Kassetten var enkel å håndtere og menigmann kunne lage sine egne musikksamlinger ved å spille inn musikk fra radioen eller kopiere fra andre kassetter. Etter hvert ble kassetten erstattet av digitale formater og i 2007 sluttet de største elektronikkforhandlerne å ta inn tomme kassetter. I dag er kassetten et nostalgisk minne og en selvsagt del av retrotrenden. Gamle kassetter gjenbrukes som smykker og det lages blant annet vesker, iphone-cover og T-skjorter med trykk av kassetter.

Elisabet Storhaug (f.1980) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Dette er hennes første separatutstilling.
Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger blant annet Utstillingen 09 ved Nasjonalmuseet for kunst, Arkitektur, Design og Paradice City i SOFT galleri i 2007, Triennale 2006 Tekstil-fiber-lær vist i Oslo Kunstforening i 2006 og i Rösshka Kunstmuseum i 2007. 

Se anmeldelse i Billedkunst nr 5 - 2012 http://www.billedkunstmag.no/Content.aspx?contentId=2502&menu1=6&menu2=0

Elisabet Storhaug

Unwound. Elisabet Storhaug. Foto: Øystein Thorvaldsen

Elisabet Storhaug

Unwound. Elisabet Storhaug. Foto: Øystein Thorvaldsen

Elisabet Storhaug

Unwound.Elisabet Storhaug. Foto: Øystein Thorvaldsen

Elisabet Storhaug

detalj. Unwound.Elisabet Storhaug. Foto: Øystein Thorvaldsen