SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Elise Storsveen


Elise Storsveen
Stjernene der nede

10. mai - 10. juni 2012

Utstillingen åpnes av kurator og utstillingsdesigner Marianne Zamecznik.

Utstillingen Stjernene der nede er et stort tekstil verk som fyller gallerirommet. Ved hjelp av knytebatikk utført på gjenbruksmaterialer har Elise Storsveen forsøkt å skape en illusjon av bilder av verdensrommet.

Verdensrommet har alltid fasinert mennesker og vært inspirasjonskilde for både vitenskaplige undersøkelser og litterære fantasier. Hubbelteleskopet og andre tekniske apparater gjør det mulig å fotografere, dokumentere og undersøke stjerner, planeter og galakser. På tross av en pågående vitenskaplige avdekking av verdensrommet er det mye vi ikke vet og mange av teoriene er så abstrakte at de kun forstås av eksperter.

Installasjonens tittel Stjernene der nede er hentet fra en science fiction novelle av den amerikanske forfatteren Manly Wade Wellman. I novellens fiktive univers stilles forestillingen om at verden er rund opp mot erkjennelsen av at den er flat. Science fiction genren mikser vitenskaplige fakta og fantasi og skaper særegne fiktive univers med en egen indre logikk. I installasjonen gjør Elise Storsveen noe av det samme. Hun problematiserer skillet mellom fiksjon og virkelighet i sitt forsøk på å skape en illusjon av bilder av verdensrommet med stjerner og planeter.

Elise Storsveen er født i Oslo i 1969. Hun bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Håndverk- og kunstindustriskole og Kunstakademiet i Oslo med avgangseksamen fra 1996. Hun har hatt sparatutstillinger blant annet i Galleri Trafo i Asker, 0047, Kunstnerforbundet og Fotogalleriet i Oslo. I 2010 - 2011 deltok hun på gruppeutstillingen Take me to your leader, ved Nasjonalmuseet for Kunst og Bergen Kunstmuseum. Hun har gjort flere samarbeidsprosjekter med Jon Gundersen, blant annet collageprosjektet Vet naturen hva den gjør? I samarbeid med Eline Mugaas lager hun Fanzinen ALBUM#, og stiller for tiden ut dette prosjektet på Kunsthalle i Zürich og på utstillingen Millenuim Magazine på MoMa i New York.

Utstillingen Stjernene der nede fikk god anmeldelse i Klassekampen 16. mai.

Last ned anmeldelse av utstillingen. Elise Storsveen

Stjernene der nede

Elise Storsveen

Stjernene der nede