SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Eva Kun


Eva Kun
Elektrisk innslag

16. september -17. oktober 2010

Utstillingen åpnes av kunsthistoriker og daglig leder Janicke Iversen.

Med utgangspunkt i metervis med lystråd har Eva Kun inntatt gallerirommet. Fra vegg til vegg spennes trådene, og rommet “veves” sammen som et altomfattende installasjonsgrep. Formen er bølgende og skaper et volum som omslutter det besøkende publikum.

På tross av lystrådenes tynne og nærmest immaterielle karakter utgjør installasjonen som helhet en sterk og fysisk tilstedeværelse. Kun søker på denne måten å utfordre menneskets sanselighet og persepsjon i møtet med rommet og stedets iboende egenskaper. Snarere enn å avgrense møtet mellom volum, verk og betrakter til språklige og tekniske definisjoner er formålet å åpne for en utvidet og kognitiv erfaringsdimensjon.

Kuns kunstnerskap understreker en tydelig interesse for tangeringspunktet mellom kunst og arkitektur. Ved bruk av immaterielle virkemidler, der lys- og skyggeforhold står sentralt, utvikles skulpturelle elementer i ulike størrelsesforhold og volum. Arbeidene er alltid å forstå som stedsspesifikke i den forstand at en tett lesning og dialog med rommet inngår som avgjørende for installasjonens form og intenderte effekt. Et landskap utgjør på samme måte som et definert og avgrenset arkitektonisk rom et mulig volum for intervensjon.

Interessen for det nordiske lyset står som en avgjørende inspirasjonskilde for Kun. De eteriske virkninger som frembringes i hennes skulpturelle og tredimensjonale installasjoner skapes ved utstrakt eksperimentering i materialer og fremgangsmåter. I utstillingen ved SOFT galleri arbeider Kun for første gang med lystråd - et stramt og minimalistisk materialvalg dominerer som gallerirommets eneste bestanddel.

Eva Kun (f.1952,Budapest, Ungarn) bor og arbeider i Bergen. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Warszawa, Polen. Utstillingsvirksomheten omfatter bl.a. separatutstillinger ved Kunstnernes Hus, Bergen Kunsthall, UKS, Trøndelag Kunstnersenter, Oslo Kunstforening og Évora, Portugal, samt gruppeutstillinger ved bl.a Bergen Kunstmuseum, UKS Biennalen, Tempo Skien, Bomuldsfabriken og Peace Center, Betlehem, Israel. Kun har stått for en rekke offentlige utsmykninger i Norge. Hun underviser ved Bergen Arkitektskole (BAS).

Pressekontakt: Janicke Iversen, .(JavaScript must be enabled to view this email address), 47481770

Eva Kun Eva Kun Eva Kun