SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Gitte Magnus

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Gitte Magnus
Separatutstilling

12. april - 27. mai 2018

Gitte Magnus arbeider med tekstiler i et abstrakt bildespråk med referanser til modernismen og impresjonismen. Hennes store interesse har lenge vært å utforske forholdet mellom ulike materialer med fargeprosesser og kjemikalier. Bygge opp og bryte ned, lime sammen flere kvaliteter, trykke lag på lag, etse bort og trekke dem i lutbad. Gjennom denne undersøkelsen utvikler hun sine egne tekstile flater og former.

Som alltid leter jeg etter «historiene jeg ikke har blitt fortalt» og «fargen som ikke finnes». Disse formuleringene har jeg hatt med meg hele tiden. De utfordrer meg til å ta på alvor og eksperimentere med alt jeg ikke vet. Tvilen er en viktig drivkraft i alt jeg gjør.

Utstillingen på SOFT galleri kobler seg på de siste separatutstillingsprosjektene til Magnus i 2011 og 2015, der hun begynte å digitalisere tidligere tekstileksperimenter og idégrunnlag, som en videreføring av den endeløse undersøkelsen av muligheter for å uttrykke seg i tekstile materialer og teknikker.

Tematisk tar Magnus ofte utgangspunkt i egne erfaringer og opplevelser. Våren 2016 ble hun nødt til å flytte ut av atelieret sitt i Youngs gate i Oslo, hvor hun hadde jobbet og hatt gode forhold i 33 år. Det ble starten på et prosjekt med arbeidstittelen Flyttefot. Hverdagen på arbeidsplassen er tett knyttet til Magnus sin identitet som kunstner, og det tok henne omlag to år å finne rytmen og arbeidsrutiner i nye omgivelser. 

I denne utstillingen løfter Magnus tematikken rundt flytting ut av hennes egen, konkrete opplevelse, til å handle mer generelt om nødvendigheten av tilhørighet og faste holdepunkter i livet. Det blir vist tre veldig forskjellige verk, -  tre stoppesteder i fortellingen. To store arbeider i tekstil, der det ene er trykket digitalt og det andre er trykket for hånd, malt, krympet og bearbeidet på ulike måter. Det tredje er et foto av den gamle trappen i Youngs gate hvor Magnus har gått opp og ned flere ganger om dagen gjennom tre tiår, og som ble en viktig del av hennes reise som kunstner.


Gitte Magnus (f. 1949) bor på Høvik og har atelier i Asker. Hun har diplom i tekstil fra Statens håndverk- og kunstindustriskole i Oslo (1968 – 1974), med ett år som hospitant på kunsthøyskole i Wien (1970-71), samt diverse etterutdanningskurs.

Magnus har holdt en rekke separatutstillinger, deriblant på TRAFO Kunsthall i Asker, Galleri Format i Bergen, Kunstnerforbundet i Oslo og Hå Gamle Prestegard på Jæren. Av gruppeutstillinger har hun blant annet deltatt på NTKs 40-årsjubileumsutstilling Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger (Kunstnerforbundet 2017 og Kunsthall Stavanger 2018) og Myke monumenter på Kode i Bergen (2015).

Hun var professor og seksjonsleder ved Kunsthøgskolen i Bergen i 6 + 1 år, har jobbet som formidlingskonsulent, kurator og utstillingsarkitekt, samt hatt utsmykkingsoppdrag og vært kunstnerisk konsulent. Kunsten hennes er kjøpt inn av flere viktige institusjoner, som Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Kode i Bergen og Norsk kulturråd.

www.gittemagnus.no

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Gitte Magnus

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Gitte Magnus

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Gitte Magnus

Foto: Øystein Thorvaldsen.