SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Grethe Sørensen

rush hour / shanghai 5 / 2010/ 380 x 161 cm / materiale nerceriseret bomuld/ digital jacquardvævning

Grethe Sørensen
spor af lys / rushtrafikk

10. januar - 10. februar 2013

Utstillingen åpnes av Anne Stabel, tekstilkunstner og styreleder i NTK.

Det er en stor glede å presentere en utstilling av den anerkjente, danske tekstilkunstneren Grethe Sørensen for det norske publikum. Utstillingen viser vevde tekstilarbeider utført med digitalt styrt vev, og en videoprojeksjon laget i samarbeid med film- og videoprodusent Bo Hovgaard.

Videoens poetiske, meditative billedforløp i langsomt strømmende bevegelser skaper et eterisk motstykke til de vevede teppenes fysiske tyngde og struktur. De to mediene understreker og fremhever hverandre. Videoen med bevegelse, lys og skiftende bilder fasinerer, mens vevarbeidenes kvaliteter finnes i dybden, stoffligheten og farveintensiteten som garnet og vevkonstruksjonen tilfører motivet.

Grunnlaget til Grethe Sørensens vevde tepper er videoopptak av billys i Shanghai, tatt med et ufokusert kamera. Videoopptakene transformerer de ufokuserte bildene til lysende fargeflater og mønstre i utallige fargevariasjoner, og ut fra dette universet av forunderlige bilder har Grethe Sørensen skapt en helt unik serie med vevde arbeider.

Grethe Sørensen har laget prøver og utviklet vevteknikkene i sitt eget verksted på en vevstol med digital trådstyring. De store vevnadene er utført i samarbeid med vevverkstedet på Nederlands Textilmuseum.

Grethe Sørensen (1947) bor og arbeider i Danmark. Hun jobber som kunstner, tekstildesigner og har også en rekke utsmykkingsoppdrag. Hun har bla. designet møbelstoffet som brukes i en av salene i Den Norske Opera. Grethe Sørensen er en svært aktiv utstiller både i Danmark og internasjonalt. Hennes kunst er innkjøpt til en rekke samlinger som Tekstilmuseet i Borås, Ny Carlsbergfondet, Kunstindustrimuseet i Danmark og Statens Kunstfond for å nevne noen.

De vevde teppene som vises på SOFT galleri er en del av en langt større serie som ble vist på Rundetårn i København i 2012.

Se webside: http://www.grethesorensen.dk

Grethe Sørensen

Grethe Sørensen
Headlights 1 / Shanghai (2012)
230 x 162 cm

Grethe Sørensen

Grethe Sørensen
Headlights 2 / Shanghai (2012)
232 x 161 cm

Grethe Sørensen

Grethe Sørensen i SOFT galleri.

Grethe Sørensen

Grethe Sørensen i SOFT galleri.

Grethe Sørensen

Grethe Sørensen i SOFT galleri.