SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Hanne Øverland

Grunnstoff / Elements. Fotograf: Øystein Thorvaldsen.

Hanne Øverland
Grunnstoff / Elements

14. juni - 31. juli 2012.

Utstillingen åpnes med en performativ event av kunstneren Tone Gellein.

Hanne Øverland reflekterer rundt fargen grønn og de sterke assosiasjonene denne fargen har til våre forestillinger om natur og naturlig. Arbeidene spenner fra maleriske flater som henger på veggene, til en stor gulvtekstil som inviterer publikum til å tre inn i kunstverket.

Fargen grønn kan assosieres både med noe vakkert og heslig. Spirende gress er grønt, mugg og råte har grønnskjær, både det friske og det giftige i naturen kan være grønt. Ved å jobbe med fargen i homogene, nærmest monokrome flater, lar kunstneren fargen stå åpen for tilskuerens refleksjoner, betraktninger og assosiasjoner. 

Hanne Øverland har i dette prosjektet vært opptatt av å hente inn natur, bearbeide natur og etterlikne natur. Til utstillingen Grunnstoff / Elements har hun jobbet med ulike naturfiber, både bearbeidete og ubearbeidete, og digital fotooverføring av natur til syntetisk materiale. Her er den “ekte” naturen - et arbeide laget av reinlav og ull, montert på veggen som bilde, mens den fotografiske avbildningen av det samme stykket natur, ligger på gulvet tigjengelig for publikum til å sette seg på.

Hanne Øverland (1958) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved tidligere SHKS, nå Kunsthøyskolen i Oslo, på institutt for tekstil med diplom i 1987. Hun har stilt ut separat på Kunstnerforbundet i 1998 og 2007, samt Galleri Format Bergen og Vestfold kunstnersenter. Hanne Øverland har deltatt på en rekke gruppe og kollektivutstillinger, bla Norske kunsthåndverkeres årsutstilling og Høstutstillingen. Hennes arbeider er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Kunstindustrimuseet i Oslo og Bergen Kinomatografer, og hun har laget flere offentlige utsmykkinger.

For mer informasjon om kunstneren se: www.hanneoverland.com

I juli måned vil døren til galleriet være stengt, men utstillingen er utformet slik at den kan oppleves fra gaten via vårt store vindu i hele perioden.

Hanne Øverland

Grunnstoff / Elements. Fotograf: Øystein Thorvaldsen.

Hanne Øverland

“Det første” og “Det siste.” ” Utsnitt 2.”  Fotograf: Øystein Thorvaldsen.

Hanne Øverland

“Utsnitt 1” og “Utsnitt 2.”  Fotograf: Øystein Thorvaldsen.

Hanne Øverland

“Grønt område.”  Fotograf: Øystein Thorvaldsen.

Hanne Øverland

“Det første.”  Fotograf: Øystein Thorvaldsen.