SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Inga Blix

Nesten, 2008, 150x96cm

Inga Blix
15 BOKSTAVER / 15 LETTERS

15. januar - 15. februar 2009

Velkommen til åpning torsdag 15. januar kl 19

SOFT galleri inviterer til åpning av Inga Blix’ separatutstilling 15 BOKSTAVER / 15 LETTERS, der fire nye veggtepper vises. Blix undersøker i sine seneste verk bokstavenes formmessige uttrykk i sammenheng med deres betydning, eller mangel på betydning. Kunstneren tar for seg ord som tilsynelatende ikke er visuelt billedskapende eller meningsladete, men som til gjengjeld skaper språklig bevegelse og brudd. Arbeidene er konseptuelt basert, altså tuftet på idé, men innehar samtidig sterke håndverksmessige og estetiske kvaliteter. Verkenes motiv og titler smeltes sammen og presenteres for betrakter som verbale påstander om; NESTEN, NOK, PLUTSELIG og VARM.

Med bokstaver og ord som billedelementer er Blix påvirket av graffitiens bruk av tekst som bilde. Arbeidene knyttes også til bruk av tekst som element hos tekstilkunstens historiske forløpere, som eksempelvis referanser til tidligere arbeider av Hanna Ryggen og Synnøve Anker Aurdals billedvever. Tekstbaserte uttrykk har, særlig i etterkrigsmodernismens tidsæra, hatt en sentral plass i den vestlig orienterte billedkunsten. Som sjangeroverskridende fenomen mellom det litterære ord og det visuelle motiv har tekstbasert billedkunst etablert seg som en egen retning der også Blix’ seneste arbeider skriver seg inn. 

De fire billedteppene kan betraktes enkeltvis, eller i sammenheng. Ulike betydninger oppstår ut fra rekkefølgen man leser dem i. Det visuelle uttrykket er tekst, materialet er tekstil. Blix bruker teknikken applikasjon, der biter i ullstoff klippes ut, komponeres og sys sammen for hånd. Hver nyanse er møysommelig innfarget av kunstner på forhånd. Arbeidene representerer tradisjonsrikt håndverk i kombinasjon med samtidsorientert konseptualisme. Her møtes avansert tekstilteknikk og street art-referanser i kraftfull og effektiv sameksistens.

Inga Blix (f.1956) bor og arbeider på Hamar. Hun har sin kunstutdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen, diplom tekstil i 1983 og fra California College of Arts and Crafts i 1982. Hun har stilt ut i Norge og utlandet, og deltatt på flere utstillinger i Japan med tekstiler i shiboriteknikk.  Blix har også laget flere utsmykkinger, og er innkjøpt av blant annet Norsk kulturråd.

Inga Blix

Nok (Enough), 2008, 151x141cm

Inga Blix

Varm (Warm), 2008, 185x100cm

Inga Blix

Plutselig (Suddenly), 2006, 207x127cm