SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. detalj. Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset
Millefleur

16. oktober - 16. november 2014

Utstillingen åpnes av kunsthistoriker og skribent Monica Holmen.

Vi har gleden av å presentere en helt nyprodusert utstilling av Ingrid Aarset. Aarset har i de siste årene høstet stor oppmerksomhet og anerkjennelse for sine arbeider som er tolkninger av tekstiler slik de er fremstilt i renessansemalerier. Hun har skapt monumentale tekstiler, ofte satt sammen av flere lag, utført med laserkutter som er en relativt ny tekstil teknikk.

Til denne utstillingen har Ingrid Aarset fordypet seg i en mønstertradisjon fra franske og flamske billedtepper fra middelalderen som kalles “millefleur.” Ornamenteringene i denne tradisjonen gjengir stiliserte blomster og plantedeler i overflod, som ofte dannet bakgrunnen i disse vevde teppene. “Damen med enhjørningen”, en serie på seks tepper laget omkring år 1500, er kanskje det mest kjente verket innen denne tradisjonen.  Vinteren 2013/14 hadde Aarset studieopphold i Paris ved Cité des Artistes, og her brukte hun tiden bla. på å studere disse fantastiske teppene, og gjøre forarbeidet til utstillingen Millefleur som nå skal vises her på SOFT galleri.

Ingrid Aarset er opptatt av at tekstiler kan leses som sterke kulturelle uttrykk for menneskers liv. Man finner mønstre og motiver som går igjen i tekstiler gjennom århundrer. De gjenoppstår som nye etter hvert som man har fått kunnskap om nye kvaliteter og ny teknologi. Mønstrene blir bærere av historier om sin samtid og om levd liv.

Ingrid Aarset (1958) bor og arbeider i Hanevik i Hordaland. Hun er ansatt som 1.amanuensis ved fordypningsområde tekstil på Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun har hatt separatutstillinger ved bla. Oseana, Nordnorsk kunstmuseum, Sogn og Fjordane kunstmuseum, Kunstnerforbundet og Galleri Format. Aarset har deltatt på en rekke gruppe - og kollektivutstillinger som for eksempel Årsutstillingen Norsk kunsthåndverk, Wireless, Vevringutstillingen og Essens. Hun har laget kirketekstiler til flere kirker og utsmykninger til Ladegården sykehjem og Arna helseheim. Hennes kunst er kjøpt inn av UD, alle de tre kunstindustrimuseene og Kulturrådet.

http://www.ingridaarset.no/

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. detalj.Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. detalj.Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Uten tittel.Foto: Øystein Thorvaldsen

Ingrid Aarset

Ingrid Aarset. Millefleur. Foto: Øystein Thorvaldsen