SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Ingrid Torvund

Foto: Jonas Mailand.

Ingrid Torvund
Protection against an evil friend

11. januar - 18. februar 2018

Vi har gleden av å ønske velkommen til Ingrid Torvunds separatutstilling
Protection against an evil friend på SOFT galleri. Det blir verdenspremiere på en ny scene som deler tittel med utstillingen.

Siden Ingrid Torvund gikk ut fra Kunstakademiet i 2012 har hun fordypet seg i kunstfilm. Hun har hittil produsert filmene Magic Blood Machine (2012) og When I go out I bleed magic (2015). Nå jobber hun med den siste filmen i trilogien I found you under earth, under blood som den nye scenen er en del av. I utstillingen på SOFT galleri vil Ingrid Torvund også vise frem kostymer og tekstile arbeider fra trilogien.

Ingrid Torvund inspireres av menneskets trang til å skape en mytologi, et system av det kaoset som eksisterer mellom natur og kultur. Filmene hennes svever mellom planlagt fiksjon og dokumentasjon av performance. I hennes siste film blander hun gammel folketro sammen med estetikk hentet fra science fiction-filmer.
Filmene er innspilt i Kviteseid i Vest-Telemark der hun vokste opp og gir derfor en helt egen form for kjennskap til naturen.

Vest-Telemark er et område i Norge som er kjent for sin rike kulturarv der folkemusikk, treskjæring og muntlig historiefortelling fremdeles holdes høyt i hevd, I de mange kirkene og stabburene er det flere eksempler på at hedenske og kristne symboler eksisterer side om side. Drager, engler, kors og demoner, tusser, troll og snakkende dyr er alle tilstede i denne tradisjonen. Denne naturlige sammenblandingen har fascinert henne sterkt i oppveksten. I filmene hennes kan en spore et ønske om nettopp å forsterke eller karikere disse elementene.

Filmene er laget i samarbeid med Jonas Mailand.

Journalist og forfatter Marie Laland Ekeli har skrevet en tekst om Ingrid Torvund som er lansert i anledning utstillingen. Teksten kan leses her.

Ingrid Torvund, (f.1985)
Torvund har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo med en BA fra avdeling Kunstakademiet 2012. Torvund har hatt flere separatutstillinger blant annet ved Kurant i Tromsø, Kunsthall Grenland, Sprinten Kunsthall i Telemark og Rom for kunst på Oslo S i Oslo. Hun har også deltatt i gruppeutstillinger som: The Oslo Museum of Contemporary Art, på Kunsthall Oslo, Nordic Matters, Southbank Center i London, Bokkunst på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, Pluss Pluss på Blackbox i Oslo og Sound VS. System på Kunsthall Oslo. Hun er også to ganger antatt på Høstutstillingen på Kunstnernes hus i Oslo. Våren 2018 er hun aktuell med utstilling på BLOKK i Bergen og Vårutstillingen på Forbundet Frie Fotografer i Oslo.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond og Statens utstillingstipend.

www.ingridtorvund.com