SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Ingunn Skogholt

Fragile Energy I. Fotograf: Hugo J. Mackenzie-Robinson

Ingunn Skogholt
FRAGILE ENERGY

8. september - 9. oktober 2011

SOFT galleri har gleden av å presentere en av Norges fremste billedkunstnere innenfor sjangeren gobelin. Til denne utstillingen har Ingunn Skogholt laget to nye arbeider med tittelen Fragile Energy

Arbeidene er komponert av en variasjon i røde fargenyanser mot kontrasterende sorte flater. Billeduttrykket består av organiske og geometriske abstrakte former som bindes sammen av et begrenset fargeutvalg.

Ingunn Skogholt bygger opp flatene tråd for tråd, med stor variasjon i materialutvalg i blank og matt, og natur- og syntetisk fiber, og med disse virkemidlene skaper hun svært levende flater med et intenst fargeuttrykk. Utstillingens tittel og idé Fragile Energy viser til tilværelsens ytterpunkter; letthet, glede, intensitet i motsetning til sorg og innestengt mørke.

Ingunn Skogholt (født 1952) bor og arbeider på Ekely i Oslo. Hun har en internasjonal kunstutdannelse bak seg med MA fra Royal College of Art i London, Edinburgh College of Art, Kunstakademiet i Bratislava og tidligere Kunsthåndverkskolen i Oslo. Hun har stilt ut separat på bla. Galleri K og Kunstnerforbundet.  Ingunn Skogholt har deltatt på en rekke gruppe og kollektivutstillinger i inn og utland, bla hele 10 ganger på Høstutstillingen, og sist sett på utstillingen Norsk tekstilkunst i et internasjonalt perspektiv i Trondheim kunstmuseum i 2011.

Ingunn Skogholts arbeider smykker ut både offentlige og private bygg; som Oslo Tinghus, Regjeringsbygget og Hamar tinghus, i tillegg til en rekke cruiseskip. Hennes kunst er innkjøpt til bla. Statoil, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og en rekke andre offentlige og private samlinger.

Arbeidet Fragile Energy II er innkjøpt til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Ingunn Skogholt

Fragile Energy I. Fotograf: Hugo J. Mackenzie-Robinson

Ingunn Skogholt

Fragile Energy II. Fotograf: Hugo J. Mackenzie-Robinson

Ingunn Skogholt

Fragile Energy II. Fotograf: Hugo J. Mackenzie-Robinson