SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


John K. Raustein

John K. Raustein. Husflidfellen og andre feller. Foto Øystein Thorvaldsen

John K. Raustein
Hemmeligheter uten sammenheng

9. januar - 9. februar 2014

Utstillingen åpnes av kunstviter Janne Leithe.

Vi har gleden av å starte kunståret 2014 med å vise helt nye arbeider av John K. Raustein.
Raustein er en markant og svært aktiv tekstilkunstner og vi er stolte av å endelig få vise han her på SOFT galleri. Utstillingen Hemmeligheter uten sammenheng består av flere verk i varierende formater og kan leses som en helhetlig romlig installasjon.

John K. Raustein har i de siste årene arbeidet med unnselige, hverdagslige materialer, som for eksempel bomullslerret, som han har skapt monumentale tekstile installasjoner og skulpturer av. Han har vært opptatt av å utnytte materialenes iboende egenskaper, som fall, stivhet og tyngde, og nærmest presset dem lenger enn de tåler, mot grensen til kollaps.

Raustein boltrer seg i tekstile teknikker og virkemidler som rysjer, frynser, søm, broderi, drapperi, og bretting. Han overdriver og forstørrer slik at helt nye former, rom og historier oppstår. John K. Rausteins arbeider formidler taktile minner vi har med oss;  hvordan det var å dra et par barnefingre langs en frynsete lampeskjerm, blondene på en duk, pelskragen på en kåpe eller rysjene på en gardinkappe. Han stiller spørsmål ved hva som er stygt og hva som er vakkert, hva som er forførende og hva som er frastøtende.

I utstillingen Hemmeligheter uten sammenheng er også farge et sentralt element. Fargene fra metervarestoffer på rull er brukt som kunsterisk virkemiddel, som sammen med de tekstile uttrykkene skaper en rekke assosiasjoner både til det hjemlige og trivielle, og med referanser til kunstnere som for eksempel Robert Rauschenberg, Anna Eva Bergmann og Josep Grau-Garriga. Verkene i utstillingen har også assosiasjonsskapende titler som Under trappen, under bordet, bak sofaen, og Det vi ikke prater om, det vi ikke fikk sagt, det vi ikke fikk gjort, og Husflidfellen og andre feller. 

John K. Raustein er født i 1972 i Stavanger, og bor og arbeider i Oslo. Han har hovedfag fra Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling for tekstil, fra 2000.
Han har stilt ut separat på blant andre RAM galleri, galleri Format, Hå gamle Prestgard, House of Foundation, og var sist å se på Akershus kunstsenter. Raustein har deltatt på svært mange kollektivutstillinger i inn- og utland; Forårsudstillingen i København, Høstutstillingen i Oslo, Wireless, Connecting, Slump - luck by chance, og Tendenser for å nevne noen få. Hans kunst er innkjøpt til de tre norske kunstindustrimuseene og Gascco kunstsamling, og han har laget utsmykkinger til Gosen skole og Royal Caribbeans skip Mariner Of The Seas.

En del av hans tidligere arbeider kan frem til 1. juni ses på utstillingen Tusen tråder - en historiefortelling i tekstil på Lillehammer Kunstmuseum.

www.johnkraustein.com

John K. Raustein

John K. Raustein. Under trappen, under bordet, bak sofaen. Foto: Øystein Thorvaldsen.

John K. Raustein

John K. Raustein. Det vi ikke prater om, det vi ikke fikk sagt, det vi ikke fikk gjort. Foto Øystein Thorvaldsen.

John K. Raustein

John K. Raustein. Foto Øystein Thorvaldsen.

John K. Raustein

John K. Raustein. Ukjent opphav. Foto Øystein Thorvaldsen.

John K. Raustein

John K. Raustein. Foto Øystein Thorvaldsen.

John K. Raustein

John K. Raustein. Tulipansesongen blir bare lengre og lengre. Foto Øystein Thorvaldsen.