SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Jorunn Irene Hanstvedt


Jorunn Irene Hanstvedt
TRETUSENOGÅTTISYV KRIGER

12. januar - 17. februar 2008

Jorunn Irene Hanstvedt er en billedkunstner som arbeider i flere sjangere, som skulptur, installasjoner og fotografi. De seneste årene har hun konsentrert seg mest om fotografi som uttrykksform og det er også dette mediet hun som kunstner er mest kjent for.

På SOFT viser hun en ny installasjon laget spesielt for denne utstillingen. Den består av et stort objekt; en håndsydd og håndbrodert, tredimensjonal jordklode liggende på gulvet, samt en artist book.

Utgangspunktet for arbeidet hennes er fascinasjonen over å se fotografi av jordkloden sett fra verdensrommet, se planeten fra utsiden og spørre seg ”hva gjør vi mennesker her?”.

På SOFT er jordkloden tatt ned på gulvet, gitt en menneskeliknende størrelse og sydd inn i beskyttende, vattert ullstoff. Man føler en nærhet, har lyst til å berøre den, samtidig som man står på utsiden av planeten og betrakter den. Landegrensene er brodert i fluoriserende tråd som vil funkle i omskiftende lysforhold.

Tittelen på utstillingen har Hanstvedt hentet fra det andre objektet hun viser. I boken som presenteres har hun klippet ut og klistret inn navnene på alle krigene som er kjent og skrevet ned i historiebøkene våre. Hennes foreløpige opptelling har gitt antallet 3087 kriger.

Hun sier selv: ” Så vidt vi vet er vi de eneste menneskene i solsystemet. Hva gjør vi egentlig her? Historien vår i fortid og nåtid er full av maktbegjær, konflikter, kamper, erobringer og kriger - og behov for markering av grenser. Arbeidet er ment å reflektere rundt disse eksistensielle problemstillingene.”

Jorunn Irene Hanstvedt er en svært aktiv utstiller i inn og utland, og arbeidene hennes er innkjøpt både offentlig og privat. I 1996 fikk hun PS1 Stipend til New York der hun stort sett bodde og arbeidet frem til 2003. Atelieret hennes er i dag på Ekely i Oslo. Hanstvedt var ansatt som professor 2 på Institutt for tekstil ved Kunsthøyskolen i Oslo i perioden 1997 til 2003. Hun gikk ut av Statens kunstakademi (nå Kunsthøgskolen i Oslo) i 1991. Fra før har hun diplom i tekstil og vev fra Bergen Kunst og håndverkskole (nå Kunsthøgskolen i Bergen).

Jorunn Irene Hanstvedt Jorunn Irene Hanstvedt Jorunn Irene Hanstvedt