SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Kristine Fornes

Skilpadde over Oslo.Detalj. Foto: Øystein Thorvaldsen.

Kristine Fornes
SUB PROSPEKT

12.september - 12.oktober 2014

Utstillingen åpnes av tekstilkunstner Kristin Lindberg.

Vi har gleden av å presentere en utstilling med nye arbeider av Kristine Fornes. Fornes er kjent for sine håndbroderier med motiver fra gårder og kulturlandskap som er i ferd med å forsvinne, eller karikerte mennesker og andre skapninger, ofte brodert på avlagte brukstekstiler.

I utstillingen SUB PROSPEKT har Kristine Fornes tatt utgangspunkt i Oslo og historier og sagn om byen. I broderiene kombinerer hun tapte og nåværende bylandskap fra Oslo med kjente motiver fra tidligere århundrers prospektkunst. Prospektkunsten viste gjerne et forskjønnet bilde av natur, landskap og kultur, og kunstneren stiller spørsmålet “hva ligger under, bakenfor og tilsiden for det forherligede ytre?”

Uttrykksmessig veksler broderiene mellom det sirlige og figurative, til skisseaktige, nesten oppløste tegninger der tråden så vidt er festet i underlaget. Kristine Fornes viser oss spennvidden og mulighetene i det håndverket hun behersker så godt.

Byen Oslo gjemmer på mange historier som de fleste av oss verken kjenner til eller tenker over - som for eksempel gullsøylene under Gamle Aker kirke, mordet på Tivoli Teater og djevelen fra Oslo, for å nevne noen.

Kristine Fornes (1971) bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolene i Bergen og Oslo, samt Universitetet i Tromsø. Fornes har hatt separatutstillinger på bla. Østfold kunstnersenter, Finnskogutstillingen, Lørenskog kunstforening og Galleri Format i Bergen. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger som Høstutstillingen, Årsutstillingen for norsk kunsthåndverk, Østlandsutstillingen, Vestlandsutstillingen og Vevringutstillingen. Hennes kunst er innkjøpt til kunstindustrimuseene i Oslo og Bergen, Høgskolen i Telemark og Pilotgalleriene i Buskerud og Akershus.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

http://www.kristinefornes.no/

Kristine Fornes

Gruven.(150 x 70 cm)  Foto: Øystein Thorvaldsen.

Kristine Fornes

Skilpadde over Oslo. (100 x 150 cm) Foto: Øystein Thorvaldsen.

Kristine Fornes

Djevelen fra Oslo. (135 x 59 cm) Foto: Øystein Thorvaldsen.

Kristine Fornes

Via Sacra.Detalj. (130 x 130 cm)

Kristine Fornes

Eskapist. Detalj. (120 x 210 cm) Foto: Øystein Thorvaldsen.

Kristine Fornes

Musenes sorti. (145 x 82 cm)