SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Liv Zachrisson


Liv Zachrisson
jag lyssnar under tyget

26. november 2015 - 3. januar 2016

Vi har gleden av å ønske velkommen til kunstnersamtale mellom Liv Zachrisson og kunstkritiker Lars Elton, søndag 20.desember kl 14- 15.

Dette vil være siste dag hvor det er mulig å oppleve utstillingen “jag lyssnar under tyget ” i gallerirommet. Fra og med 21.desember vil galleridøren være stengt, men utstillingen vil være mulig å se fra vårt store vindu helt frem til søndag 3.januar 2016


Installasjonen jag lyssnar under tyget er et mangfoldig verk. Arbeidet tar for seg det å lytte, til verden og til seg selv. Utstillingen beveger seg inn på temaer som sårbarhet, tilgjenglighet og styrke.Tyget sett som en membran mellom en ytre verden og et indre rom, tyget som et verktøy for å lytte, innover i seg selv og utover i verden.

Gjennom visuelle og audiovisuelle uttrykksformer undersøker Zachrisson ulike former for eksistensielt nærvær. Mediene foto/maleri/lest tekst-lyd/tegning/skulptur settes sammen. Elementene møtes i ulike berøringspunkter, og uvante koblinger oppstår og danner en helhet i rommet.

«…kroppen vår vet hva den gjør. Den husker, den har erfaring. Dette er en grunnleggende innsikt Liv Zachrisson tar i bruk og utvikler videre i sine arbeider, hun stoler selv på at kroppen vet hvor den skal i den kunstneriske prosessen. (…) Enhver kunstnerisk idé krever sitt medium. Som kunstner tar Zachrisson dette på alvor og jobber åpent i spennet mellom teknologi og det håndverksmessige. Hennes arbeider er derigjennnom både gåtefulle og avklarte – uutgrunnelige og materielle. (…) Det handler ikke bare om et kunstverk, men vel så mye om en kunstnerisk måte å tenke på.»
Anne Karin Jortveit i lyden av stillhet, stillheten i lyd – en introduksjon til Liv Zachrissons kunst.

Liv Zachrisson (f. 1958 i Malmö ) bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi (1991).
Liv Zachrisson har hatt en rekke separatutstillinger blant annet på Vigelandsmuseet,  Bergen Kunsthall, Ram Galleri, Unge kunstneres Samfund, Agder Kunstnersenter, Galleri Rostrum i Malmö. Hun har deltatt på flere gruppe og fellesutstillnger i Norge og Norden bland annet på Oslo Kunstforening, Kunstnerforbundet, Galleri Nylistásafni∂ i Reykjavik og Galleri Overgaden i København. Hun er også antatt flere ganger på både Høstutstillingen og Øslandsutstillingen. Zachrisson har mottatt en rekke stipender, og hennes verk er innkjøpt til Linkøpings Kulturnämnd, Sørlandets Kunstmuseum og flere ganger av Norsk Kulturråd.


livzachrisson.no


Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

 

 

Liv Zachrisson

Liv Zachrisson.  jag lyssnar under tyget
foto: Øystein Thorvaldsen

Liv Zachrisson

Liv Zachrisson. mellan grenarna står stammarna
foto: Øystein Thorvaldsen

Liv Zachrisson

Liv Zachrisson.  jag lyssnar under tyget
foto: Øystein Thorvaldsen

Liv Zachrisson

Liv Zachrisson.  jag lyssnar under tyget
foto: Øystein Thorvaldsen

Liv Zachrisson

foto: Øystein Thorvaldsen

Liv Zachrisson

foto: Øystein Thorvaldsen