SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Malin Bülow og Elna Hagemann

Elna Hagemann: Still Life With Bottle. (A study of the light, colours and shapes in Morandi ́s paintings, while acting as a bottle).

Malin Bülow og Elna Hagemann

31. mai - 5. august 2018

Velkommen til utstillingsåpning med performance torsdag 31. mai kl. 18.00 – 20.00.

Malin Bülow og Elna Hagemann har kroppen som felles utgangspunkt i utstillingen på SOFT galleri. Bülow setter kroppen i relasjon til strukturer som arkitektur og firkantede, tilsynelatende rigide former. Hagemann arbeider med kroppen som performativt objekt i iscenesatt fotografi. Elastisitet og flytende masse møtes når Bülow og Hagemann tar i bruk gallerirommet.

Hagemann har til denne utstillingen tatt utgangspunkt i materialet tekstil og ut av dette produsert både fotografi og skulptur. I fotoserien “Still Life With Bottle. (A study of the light, colours and shapes in Morandi ́s paintings, while acting as a bottle).” iscenesetter hun seg selv i ulike positurer og kostymer, som et objekt i et maleri. Dette føyer seg inn i en lang kunstpraksis for Hagemann, der hun med både absurditet og alvor søker å nærme seg kunsthistorien. Fotoene hentyder til fastlåste og undertrykkende situasjoner som kvinnen strever med å komme seg fri fra. Hagemann har også produsert en større skulptur. Her ser hun på forventningene til både kvinnerollen og det tekstile materialet som noe mykt og bevegelig, og omformer det til hard plast. Formen opererer dermed i paradokset mellom utflytende og fastfrosset, og henspeiler også på grenseløse kroppslige tilstander. En mistilpasset skulptur uten ryggrad og føyelighet som ikke evner å holde seg på sokkelen.

Bülows verk utforsker elastisitet i forhold til kropp og bevegelse, og initierer en ambivalent opplevelse av rigidhet og fleksibilitet. Mjuk polygon, elastisk polyeder - ett rörelseexperiment mellan konkav och konvex er en fysisk kropp i gallerirommet som sitter fast i en rektangulær ramme på veggen via en elastisk tube. Kroppen representerer en forlengelse av bildene, samtidig som den refererer til andre kropper som ser på kunst i gallerirommet. På denne måten ønsker Bülow at publikum skal veksle mellom identifisering og tolkning. Koreografien til danseren inne i tuben er langsomme, utstrekte og repetitative, noe som gjør at verket ter seg mer som en levende, elastisk skulptur eller et performativt stilleben. Det semi-transparante stoffet tøyer kroppens mest naturlige grense – huden. Huden som barriere til vårt indre og huden som mellommenneskelig grense. 

Mjuk polygon, elastisk polyeder - ett rörelseexperiment mellan konkav och konvex vil bli aktivert av danserne Wanda Breistrand og Marte Bjørnseth Kristoffersen hver torsdag, lørdag og søndag fra kl. 13 - 15 i hele juni. Følg med på Facebook (http://www.facebook.com/softgalleri) i tilfellet det blir endringer av de planlagte tidspunktene.

Malin Bülow (f. 1979) har MFA fra Statens Kunstakademi i Oslo (2016) og BFA fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam (2012). Hun har også en MSc i neurovitenskap fra VU University i Amsterdam (2008) og en BSc i molekylærbiologi fra Lunds Universitet i Sverige (2006). Bülow har blant annet stilt ut på Cosmoscow International Art Fair i Moskva, HI GORDON i Wien, performancefestivalen på Kunstbanken i Hamar, RAKE visningsrom i Trondheim, avgangsutstillingen på Kunstnernes Hus i Oslo, Hotel Pro Forma i København, Podium, Black Box og One Night Only i Oslo, og har vært festivalkunstner for Sted Søker Kunst i Ski.
www.malinbulow.com

Elna Hagemann (f. 1976) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (1998 – 2002) og Kunstskolen i Bergen (1996 - 1998). Hagemann har tidligere hatt separatutstillinger ved Vestfold Kunstsenter, Akershus Kunstnersenter, Noplace Oslo og Galleri UKS. Hun har blitt vist på gruppeutstillinger ved bl.a. Kunstnerforbundet, Kunstnernes Hus, Fotogalleriet i Oslo, i tillegg til en rekke internasjonale visningssteder som Lidkjøping Konsthall, Sverige, Kunsthalle Lophem, Belgia, Grim Museum, Berlin og Lethaby Gallery i London.
www.elnahagemann.com

Malin Bülow og Elna Hagemann

Foto: Øystein Thorvaldsen

Malin Bülow og Elna Hagemann

Foto: Øystein Thorvaldsen

Malin Bülow og Elna Hagemann

Foto: Øystein Thorvaldsen