SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


May Bente Aronsen


May Bente Aronsen
UTEN TITTEL MED SIRKLER

3. april - 11. mai 2008

Vi har den glede av å invitere til åpning av separatutstilling med et helt nytt tekstilverk av May Bente Aronsen. I oktober 2007 mottok May Bente Aronsen ”The Nordic Award in Textiles 2007” som er Nordens største tekstilpris, med påfølgende separatutstilling i tekstilmuseet i Borås. I 2000 ble hun tildelt Kunsthåndverkprisen.

May Bente Aronsen skaper monumentale tekstilarbeider som er både romlige og tredimensjonale. Utgangspunket er materialene ullfilt og polyesterduk og geometriske former. Nøyaktig og presist skjærer Aronsen ut former av tekstilmaterialet. Disse bruker hun som moduler som hun setter sammen til store relieffer. Teknikken er kunstnerens egen, den har hun utviklet og perfeksjonert over flere år, og hun klarer med den å skape markante tekstile verk i stor skala med sin egen tydelige signatur. I det siste har hun bygget opp arbeidene av lameller som blir hengt opp med et visst mellomrom og dermed kan hun gå lenger i sin eksperimentering med optiske virkninger; er man tett på kan man se igjennom tekstilen, er man lenger unna fremstår flaten som hel med geometriske former. På SOFT viser May Bente Aronsen et helt nytt verk bygget opp av utskårete lameller. Det vil henge fritt i gallerirommet og besøkende kan bevege seg rundt og se det fra alle vinkler.

Genom sina monumentala textilreliefer intar May Bente Aronsen med självklarhet rummet – och förändrar det. Hennes känsla för materialet och tidskrävande manuella precisionsarbete leder henne över visuella gränser till en nyskapande konst med oanad spännvidd. Ljus och skugga medagerar i ett ständigt växelspel, där rytmen över veckade och perforerade ytor bryts i en väl behärskad föreställning.

Marianne Erikson

May Bente Aronsen er født i 1962 i Nordland og er nå bosatt i Oslo. Hun har sin utdannelse fra tekstillinjene fra Kunsthøgskolene i Bergen og Oslo med hovedfag fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1991. May Bente Aronsen er en svært aktiv og synlig tekstilkunstner, både i utstillingssammenheng og utsmykkingssammenheng, i inn og utland. Hun er representert i flere offentlige samlinger bla. alle landets tre Kunstindustrimuseer. Man kan også se hennes kunstverk på Litteraturhuset i Oslo der hun leverte en stor utsmykking i høst. Aronsen jobber for tiden med enda et nytt og stort utsmykkingsprosjekt for Stockholm Rådhus og deres nye rettssaler.

May Bente Aronsen May Bente Aronsen May Bente Aronsen