SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Runa Carlsen


Runa Carlsen
Coming Community

25. februar - 4. april 2010

SOFT galleri ønsker velkommen til Runa Carlsens utstilling Coming Community. Utstillingen presenterer tre nye arbeider som tematiserer byutviklingen i Bjørvika.

I arbeidet Grundrisse presenteres en konseptuelt orientert veveteknikk skapt via en mobil ”vevstol”. Vevstolen er i denne sammenheng et sammenleggbart mobilt stillas på hjul som flyttes rundt i den nye bydelen Bjørvika. Materialene som veven er satt sammen av er funnet på byggeplasser som kunstneren og hennes stillas oppsøker. I fotografiet The New Hot Spot introduseres betrakter til en av Carlsens intervensjoner som har funnet sted på en av bydelens mange byggeplasser. I utstillinges tredje presenterte arbeid, Polyethylene, møter man selve objektet og derigjennom sluttproduktet som besøket, eller altså intervensjonen, på byggetomten resulterte i.

I sine prosjekter ser Carlsen nærmere på måter mennesker deler og utveksler erfaring og kunnskap på, og stiller spørsmål ved om den opprinnelige naturalhusholdningsideen fortsatt er en mulig vei å gå for å skape et mer humant samfunn.

Ved å rette fokus mot byggeboomen som pågår i Oslo, der det aldri tidligere har vært bygget høyere, raskere og i et større omfang, reflekterer Carlsen over at byen gjennomgår store endringer man som innbygger så vidt aner konturene av. Ved å ta byen i bruk på egne premisser problematiseres handlingsrommet i det offentlige rom fra passiv konsument til aktiv produsent. Med sine intervensjoner skaper kunstneren på denne måten et annet type sted – et rom i rommet for refleksjon.

Carlsens prosjekter spenner fra relasjonelle intervensjoner i offentlige rom til sosialt orienterte arbeider, samt også selvbiografiske og dokumentariske strategier.

Runa Carlsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Høgskolen i Oslo (HiO) og Parsons School of Design, New York. Hennes prosjekter er vist ved blant annet Oslo Kunstforening, Akershus Kunstsenter og BOA. Utstillingen ved SOFT galleri er hennes første separatutstilling.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturåd.

Artist talk med Franz Schmidt og Runa Carlsen 24. mars klokken 19.00 i RAM galleri. Arrangementet er et samarbeid mellom RAM galleri og SOFT galleri

For informasjon vennligst kontakt SOFT galleri:
Janicke Iversen: .(JavaScript must be enabled to view this email address) / Kristin Sæterdal: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Runa Carlsen Runa Carlsen Runa Carlsen