SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Sidsel Palmstrøm

Fotograf Thomas Løberg

Sidsel Palmstrøm
Monument

16. juni - 30. juli 2011

Utstillingen åpnes av billedkunstner og skribent Anne Karin Jortveit.

Monument er en installasjon bestående av tekstiler og lyd. En enorm mengde second hand tekstiler er satt sammen til en stor tredimensjonal form fritt i rommet. I kontrast til de brukte tekstilene og deres konkrete historie, går et flyktig, assosiativt lydbilde gjennom rommet og ut på gaten. Det svært konkrete sammen med det like flykige gir oss en flertydig opplevelse, som åpner opp for nye assosiasjoner og referanser i forhold til det vi her ser.

Sidsel Palmstrøm har alltid en konseptuell tilnærming til materialene hun jobber med, og har særlig utforsket hvordan allerede ladete objekter og materialer kan brukes som meningsbærende elementer i installasjoner og skulpturer. Enten det er readymades i form av bestikk med monogram, madrasser, puter, duker eller herreskjorter. Undersøkelse av språk har også stått sentralt i hennes kunstnerskap, da gjerne ord brodert på brukte klær og tekstiler, eller som sist vist på Kunstnerforbundet i 2010; en vegginstallasjon med bokstaver i neonlys.

I installasjonen Monument har hun derimot latt være å ta med elementer av tekst, men lar oss heller assosiere fritt i møtet med lyden og de brukte tekstilene og alt hva det representerer av historie, erfaringer og ulike referanser.

Sidsel Palmstrøm (født 1967) bor og arbeider i Oslo. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, senest på Kunstnerforbundet i 2010,og før dette på bla. RAM galleri, Akershus Kunstsenter og Kunstbanken på Hamar for å nevne noen. Palmstrøm har deltatt på mange gruppe og kollektivutstillinger, bla 3 ganger på Høstutstillingen. Hennes arbeider er innkjøpt til bla Nasjonalmuseet, Kunstindustrimuseet i Oslo og Vestlandske kunstindustrimuseum i Bergen.

Kunstnerens webside: sidselpalmstrom.com

Utstillingsperiode: 16.juni til 31. juli 2011.
I juli er galleridøren stengt, men utstillingen er utformet slik at den kan betraktes fra gateplan via galleriets vindu i hele juli måned.

Sidsel Palmstrøm

Fotograf Thomas Løberg

Sidsel Palmstrøm

Fotograf Thomas Løberg

Sidsel Palmstrøm

Fotograf Thomas Løberg