SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Silja Puranen


Silja Puranen
Fabler

15. oktober - 15. november 2015

Utstillingen åpnes av billedkunstner og tidligere styreleder hos Norske tekstilkunstnere, Anne Stabell.

Vi har gleden av å presenterer en separatutstilling av den finske kunstneren Silja Puranen for det norske publikum for aller første gang.

Det generelle tema i Silja Puranens arbeider er det moderne samfunn, og forholdet mellom individ og samfunn. I hennes siste arbeider tar hun et kritisk blikk på globale problemer som rettferdighet, vold og bærekraftig utvikling.

Puranens verk er figurative og fortellende. I denne utstillingen har dyr tatt plassen til mennesket, og blitt symboler for menneskelige aktiviteter og sivilisasjon. Selv om fokuset for hennes arbeider er kritisk observasjon av samfunnet, kan man også finne en kombinasjon av poetisk skjønnhet, urovekkende fremmedhet og en særegen form for humor. Silja Puranens mål er å skape verk som kan tolkes på mange forskjellige nivåer.
Silja Puranen arbeider i flere sjangere, i utstillingen Fabler presenteres videoarbeid og digitalt manipulerte fotografier overført på funne tekstiler. De funne tekstilene er alle relatert til fotoet eller den konseptuelle ideen som ligger til grunn for verket. Dette kan ligge i den historiske konteksten til tekstilen, bruken det en gang har hatt eller den visuelle referansen til tekstilen.

Silja Puranen (f.1961) bor og arbeider i Finland. Hun har sin utdannelse innen tekstil design fra Kuopio Institute of Art and Design og fra Lahti University of Applied Sciences, Institute of Fine Arts. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Finland, Sverige, Estland og Spania. Hun har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Finland og ellers i Europa. Hennes verk finnes i flere finske og europeiske offentlige samlinger bla. Museum of Contemporary Art Kiasma i Helsinki, Musée du Feutre, Mouzon (FR) og Tekstilmuseet i Borås (SE). Hun har mottatt en rekke stipender og priser bla.  Nordic Award in Textile i 2009 og WCC- Europe Award for Contemporary Crafts.

 


http://www.elisanet.fi/silja.puranen/

Silja Puranen

Fabler
Silja Puranen
Foto: Øystein Thorvaldsen

Silja Puranen

Circus Princess (235 x 325)
Silja Puranen
Foto: Øystein Thorvaldsen

Silja Puranen

War horse
Silja Puranen
Foto: Øystein Thorvaldsen