SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Utstillinger


Soft Technology


Soft Technology

31. mars - 1. mai 2011

SOFT galleri ønsker velkommen til åpning av utstillingen Soft Technology torsdag 31. mars kl 19.

Utstillingen åpnes av Hilde Hauan Johnsen, professor ved Kunsthøgskolen i Bergen, seksjon for tekstil og Hillevi Munthe, billedkunstner og prosjektleder for Soft Technology.

Det blir konsert i galleriet søndag 3. april kl. 17. Velkommen!

Atelier Nord arrangerer åpen workshop 3. april. Meld deg på: http://www.ateliernord.no

Om prosjektet Soft Technology
Soft Technology er et grunnforskningsprosjekt på tekstil elektronikk i kunstnerisk sammenheng på Atelier Nord i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen. I løpet av fire workshops i 2010 har vi eksperimentert med tekstile strømførende materialer, tekstile sensorer, tekstile materialer med formhukommelse og mikrokontrolleren Arduino Lilypad som er spesielt utviklet for tekstile elektroniske kretser. I 2012 fortsetter prosjektet med videre utforskning av materialer med formhukommelse og tekstile energibanker som kan lagre og omforme energi fra fysisk bevegelse og solenergi til elektrisitet.

Utstillingen på SOFT galleri viser arbeider som bruker smarte materialer, e-tekstil og tradisjonell elektronikk som utgangspunkt i verksutviklingen. Arbeidene har ulik innfallsvinkel til materialiteten og forteller ulike historier. Likevel knyttes de sammen av en søken etter å gi det ustabile, ukjente og uforutsigbare en form og visualitet, både i innhold og i materialitet.

Om verkene i utstillingen (Alle bilder: Nina Toft)
Kristina Aas – Leftovers
Leftovers inviterer publikum til en symbolsk bordsetting. Når man nærmer seg det dekkede bordet, forsvinner oppdekkingen gradvis og bare knapt synlige rester av måltidet er synlige.
Kristina Aas avslutter sin MA i tekstil på Kunsthøgskolen i Bergen i 2011, og har deltatt på flere utstillinger i Norge og Litauen.

Celine Marcq – Inconspicuous Matter
Inconspicuous Matter viser hvordan elektrisitet har en fysisk tilstedeværelse ved å visualisere hvordan den beveger seg i våre omgivelser. Elektro-reaktive materialer utviklet av kunstneren skaper fargeforandring i tekstile veggpaneler ettersom elektrisk energi beveger seg gjennom materialet.
Celine Marcq er utdannet ved Central Saint Martin College of Art and Design i London og arbeider som materialdesigner og forsker.

Ricardo Nascimento – E-ansã
E-ansã kommer fra Iansan, en åndelig guddom fra den afro-brasilianske religionen Candomblé. Iansan er har makt over vinden, orkaner og stormer. E-ansã er en kjole av bånd som opprinnelig fungerte som religiøse talismaner for brasilianske kristne. Når mobiltelefoner kommer nær kjolen, blåser E-ansãs vinder liv i båndene. Religion, usynlige krefter, tradisjon og teknologi er blandet i denne installasjonen som skaper bevissthet om elektronisk forurensing. Kanskje har den moderne Iansan også makt over elektromagnetiske felt?
Ricardo O’Nascimento er kunstner og forsker innen media- og interaktiv kunst. Han undersøker relasjoner mellom kropp og omgivelser.

Hillevi Munthe – Laminaria
Laminaria har organiske og rytmiske bevegelser som oppleves som en kroppslig tilstedeværelse. Som en tangskog har arbeidet et frittstående og stillferdig men likevel monumentalt liv.
Hillevi Munthe er kunsthistoriker og tekstilkunstner. Hun er også prosjektleder for Soft Technology.

Meld deg på workshop m/ konsert med Syntjuntan sønd 3. april kl 11

Sy din egen myke synthesizer med nål og tråd!

I forbindelse med åpning av utstillingen Soft Technology på SOFT galleri, inviterer vi til workshop med Syntjuntan der deltagerne blir introdusert for eksperimentell musikk og elektroniske tekstiler. I løpet av en dag lærer du å sy din egen syntesizer med enkle verktøy som nål og strømførende tråd. Ingen forkunnskap er nødvendig! Workshopen avsluttes med en konsert på SOFT galleri den 3.april kl 17
For mer informasjon og påmelding: http://www.ateliernord.no

Soft Technology er produsert av Atelier Nord

Pressekontakt: Karianne Sand, .(JavaScript must be enabled to view this email address), 47481770

Kristina Aas – Leftovers

Soft Technology

Celine Marcq – Inconspicuous Matter

Soft Technology

Ricardo Nascimento – E-ansã

Soft Technology

Hillevi Munthe – Laminaria